bannerPos

Gælder 15 procent-reglen ved generationsskifte af fast ejendom stadig?

Med Skattestyrelsens fortolkning af begrebet »særlige omstændigheder«, er der allerede nu bragt stor tvivl om værdiansættelsen af fast ejendom, når den skal gå videre til næste generation, hvad enten det er som arv eller ved hel eller delvis gave. Foto: Colourbox
09-06-2020 10:09

Det er ikke i alle tilfælde muligt at støtte ret på en værdiansættelse efter 15 procent-reglen.

Af Jane Karlskov Bille, senior tax manager, Jura & Skat, Seges, Landbrug & Fødevarer F.m.b.A.

Den hidtidige 15 procent-regel ved overdragelser af fast ejendom inden for familien er under pres. Skattestyrelsen vil ikke acceptere en værdiansættelse efter reglen, hvis der foreligger særlige omstændigheder, som indikerer en anden værdi.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.

Dent-majs klar til sæson 20/21

Dent-majsens fordele med højt stivelsesindhold og stor fordøjelighed i koens vom kan nu udnyttes under nordiske himmelstrøg, oplyser firma.

Biogasbranche ser stort potentiale i nyt klimaudspil

CO2-differentierede kilometerafgifter for lastbiler skaber gode muligheder for at få gang i den grønne omstilling af den tunge transport, lyder det fra Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark.

Nu sætter høstpresset ind i USA

Høsten med sojabønner og majs i USA er i gang, og det sætter pres på afgrødepriserne hen mod ugens afslutning. De generelle informationer i markedet er dog ikke prissvage, og der er derfor grænser for, hvor langt ned afgrødepriserne kan falde på den lidt længere bane.
Side 1 af 1930 (38598 artikler)Prev1234567192819291930Next