bannerPos

Prognose: Kina vil importere endnu mere svinekød

Der bliver formentlig brug for endnu mere dansk svinekød i Kina i fremtiden. Det forudsiger hollandske Rabobank. Foto: Morten Ipsen

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
12-11-2019 09:10
Der er ikke udsigt til, at den kinesiske appetit på udenlandsk svinekød bliver mindre efter nytår. Tværtimod, hvis man skal tro en prognose fra den hollandske storbank, Rabobank.

Kina forventes at ville importere 4,6 millioner tons svinekød i 2020. Det forudsiger den hollandske bank Rabobank, skriver Markedsnyt fra Landbrug & Fødevarer. Det er en stigning på over en million tons fra i år, hvor Kina forventes at importere op mod 3,3 millioner tons. 

Rabobank forventer, at året 2020 bliver året med rekordlav produktion af svinekød i Kina samtidig med, at importen bliver rekordstor. Produktionen af svinekød i Kina forventes at falde med 25 procent i år for så yderligere at falde 10-15 procent næste år. 

Selvom importen vil falde på den anden side af 2020, efterhånden som Kinas produktionen igen stiger, forventer Rabobank, at den kinesiske import af grisekød fortsat i årene fra 2021 til 2025 vil ligge på et højt niveau omkring 3 millioner tons.

På linje med andre forventer Rabobank heller ikke, at Kinas produktion vil komme fuldt tilbage til niveauet fra før afrikansk svinepest de kommende år. Dele af svineproduktionen vil være erstattet af andre animalske proteiner. Produktionen af fjerkrækød er eksempelvis steget med omkring 10 procent i år. Og i 2025 forventes fjerkræ at udgøre mere end 30 procent af det kinesiske kødforbrug på bekostning af svinekød. 

Strukturændringer på vej

Rabobank forudser en voldsom strukturudvikling i svineproduktionen, hvor halvdelen af de mindre produktioner vil forlade erhvervet. De små besætninger forventes kun at stå for 30 procent af produktionen i 2025, mens produktionen fra store besætninger - med produktion på mere end 10.000 svin om året - forventes at udgøre mere end 30 procent af den samlede svineproduktion i 2025.

Som et udslag af den alvorlige situation, som ASF har skabt i Kina, har det kinesiske landbrugsministerium meddelt, at man har planer om at lukke en række mindre slagterier i hele landet for bedre at kunne kontrollere smitten med afrikansk svinepest.

Ifølge ministeriet er mange mindre slagterier udstyret med gamle faciliteter og forældet teknik, der betyder en mangelfuld kontrol og kvalitet af de indkomne grise og grisekødet.

Ministeriet vil allerede her fra midten af november gennemgå slagterier i en række regioner og lukke de slagterier, der ikke lever op til myndighedernes krav.

 

 

 

Høst af Canola skuffer mere end forventet

Den canadiske høst af rapsfrø, også kaldet Canola, er ved at være overstået og det tyder på, at høsten kommer til at skuffe mere end forventet. Våde vejrforhold har således resulteret i den dårligste canadiske rapsproduktion i fire år.

Lån til bæredygtige investeringer kan blive billigere end de traditionelle

Adm. direktør i DLR, Jens Kr. A. Møller, spår, at »brune« lån over tid vil blive væsentligt dyrere end lån til bæredygtige investeringer.

Fortsat stigende traktorsalg

Der er dødt løb i toppen af traktorstatistikken og december måned bliver afgørende for, hvem der løber med førstepladsen som årets mest solgte traktor.

Amerikansk medie fremhæver Danmark som antibiotika-foregangsland

Danske svineproducenter viser, at man kan gøre det på en bedre måde end i USA, når det kommer til antibiotika, lyder det i stor artikel i New York Times. Artiklen har været undervejs i over et år, fortæller Søren Søndergaard, næstformand i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

L&F med roser til aftale om ny klimalov

L&F glæder sig over, at der ikke er fastsat specifikke reduktionsmål for landbruget og andre sektorer i aftale omkring ny klimalov.

Grotesk efterafgrødesag bliver taget op på samråd

Sagen om landmænd, der med efterafgrøder skal kompensere for en produktion af fisk, der aldrig har fundet sted, bliver del af samråd med fødevareministeren i denne uge.
Side 1 af 1717 (34337 artikler)Prev1234567171517161717Next