bannerPos

Trods rapport: Opgiver ikke mastemodstand

Den foreslåede Vestkystforbindelse skal efter planen gå igennem dette område ved Varde. Arkivfoto.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
02-10-2018 09:38
Der er fortsat modstand mod planerne om en 170 kilometer lang elforbindelse med luftledninger i Syd- og Vestjylland på trods af, at Energinet i en rapport skriver, at det ikke er teknisk muligt at grave mere end 15 procent af forbindelsen ned.

Mandag udkom den længede ventede reviderede rapport fra Energinet om den praktiske udførelse af Vestkystforbindelsen, også kendt som El-motorvejen. I rapporten slår Energinet fast, at det ikke vil være teknisk muligt at lave en løsning med jordkabler, da det vil skabe problemer med såkaldt støj, der kan medføre dårlig spændingskvalitet. 

En af de borgmetre i det berørte område, Jesper Frost Rasmussen (V), er ærgelig over Energinets foreløbige konklusioner, men vil afvente, at udenlandske eksperter skal vurdere Energinets nye rapport.

- Jeg havde selvfølgelig håbet, at Energinets rapport ville vise, at der er en teknisk mulighed for mere kabellægning, men nu må vi afvente de udenlandske eksperter. Der findes nogle vurderinger i rapporten, hvor Energinet siger, at det vil være forbundet med betydelige risici for forsyningssikkerheden, og det er så Energinets konklusion, men nu må vi se, om de udenlandske eksperter er enige i det - det kan vi jo ikke vide endnu, siger Jesper Frost Rasmussen til JyskeVestkysten. 

I Herborg ved Ringkøbing har modstanden mod projektet været enorm. Bent K- Søndergaard fra en lokal protestgruppe er efter rapporten skuffet, men ikke overrasket. 

- Der er absolut intet nyt under solen i rapporten. Vi har angrebet behovet for højspændingsforbindelsen, men det beskæftiger rapporten sig ikke med. Vi er bange for, at der er ved at blive lavet en dårlig investering på 11 milliarder i Vikinglink, som vil gå ud over vores landsdel. Energinet og ministeren siger, at højspændingsforbindelsen skyldes den grønne omstilling, men vi skal vel ikke bruge mere strøm, bare fordi den bliver grøn, siger Bent K. Søndergaard til Dagbladet Ringkøbing-Skjern. 

Han tilføjer, at han ikke ved, hvad næste skridt for protestgruppen er.

-  Vi føler os magtesløse. Dem, vi er oppe imod, kan bare undlade at svare på vores henvendelser, og så vinder de. Vi har ikke bestemt næste træk, men vi giver ikke op.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next