bannerPos

Trods rapport: Opgiver ikke mastemodstand

Den foreslåede Vestkystforbindelse skal efter planen gå igennem dette område ved Varde. Arkivfoto.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
02-10-2018 09:38
Der er fortsat modstand mod planerne om en 170 kilometer lang elforbindelse med luftledninger i Syd- og Vestjylland på trods af, at Energinet i en rapport skriver, at det ikke er teknisk muligt at grave mere end 15 procent af forbindelsen ned.

Mandag udkom den længede ventede reviderede rapport fra Energinet om den praktiske udførelse af Vestkystforbindelsen, også kendt som El-motorvejen. I rapporten slår Energinet fast, at det ikke vil være teknisk muligt at lave en løsning med jordkabler, da det vil skabe problemer med såkaldt støj, der kan medføre dårlig spændingskvalitet. 

En af de borgmetre i det berørte område, Jesper Frost Rasmussen (V), er ærgelig over Energinets foreløbige konklusioner, men vil afvente, at udenlandske eksperter skal vurdere Energinets nye rapport.

- Jeg havde selvfølgelig håbet, at Energinets rapport ville vise, at der er en teknisk mulighed for mere kabellægning, men nu må vi afvente de udenlandske eksperter. Der findes nogle vurderinger i rapporten, hvor Energinet siger, at det vil være forbundet med betydelige risici for forsyningssikkerheden, og det er så Energinets konklusion, men nu må vi se, om de udenlandske eksperter er enige i det - det kan vi jo ikke vide endnu, siger Jesper Frost Rasmussen til JyskeVestkysten. 

I Herborg ved Ringkøbing har modstanden mod projektet været enorm. Bent K- Søndergaard fra en lokal protestgruppe er efter rapporten skuffet, men ikke overrasket. 

- Der er absolut intet nyt under solen i rapporten. Vi har angrebet behovet for højspændingsforbindelsen, men det beskæftiger rapporten sig ikke med. Vi er bange for, at der er ved at blive lavet en dårlig investering på 11 milliarder i Vikinglink, som vil gå ud over vores landsdel. Energinet og ministeren siger, at højspændingsforbindelsen skyldes den grønne omstilling, men vi skal vel ikke bruge mere strøm, bare fordi den bliver grøn, siger Bent K. Søndergaard til Dagbladet Ringkøbing-Skjern. 

Han tilføjer, at han ikke ved, hvad næste skridt for protestgruppen er.

-  Vi føler os magtesløse. Dem, vi er oppe imod, kan bare undlade at svare på vores henvendelser, og så vinder de. Vi har ikke bestemt næste træk, men vi giver ikke op.

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro

Semler Agro får ny afdelingsleder på sjællandsk hovedcenter

Danmarks største maskinhandel, Semler Agro, har fundet sin nye afdelingsleder i filialen i Næstved. Ny mand i spidsen i Næstved er 45-årige Jesper Ulrik Skallergård, der kommer med mere end 11 års ledelseserfaring fra N.C. Nielsen A/S.

Farven er skiftet fra gul til rød

Egentlig har det ikke så meget at betyde, om den hedder New Holland eller Case. Det primære i valget af anden mejetærsker har været at holde fast i den velkendte service, lyder det fra Poul Martin Mortensen og sønnen Palle Mortensen, der mistede deres mejetærsker til flammerne sidste lørdag.

Mejetærskeren udbrændte på få minutter

Der gik omkring et minut, fra Palle Mortensen opdagede, at der kom hvid røg op af den mejetærsker, hans far og søn sad i, til røgen havde udviklet sig til flammer. Heldigvis kom ingen noget til.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvordan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskat-ningen og momsen?
Side 1 af 1892 (37837 artikler)Prev1234567189018911892Next