Nyt liv i biogasplaner på Djursland

Der er nyt håb for planerne om at etablere et stort biogasanlæg på Djursland, efter at Norddjurs Kommune har sagt ja til et samarbejde med nabokommunen i sagen.

Det var noget af en mavepuster, som Brdr. Thorsen og resten af initiativtagerne til et stort biogasanlæg fik, da Syddjurs kommune endte med at forkaste de mulige placeringer, der var lagt op til, af hensyn til Djurs Sommerland.

Men da det skete, meldte kommunen ud, at man ville søge et samarbejde med nabokommunen Norddjurs om en alternativ placering. Og det ser ud til at kunne blive til noget.

I hvert fald stemte et flertal i Norddjurs kommunalbestyrelse for et samarbejde og en såkaldt forståelsesramme, for at der med tiden kan komme et stort biogasanlæg på Djursland. Det oplyser Norddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Forståelsesrammen for samarbejdet mellem Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune om biogas på Djursland skal definere et fælles udgangspunkt. Med den politiske godkendelse af forståelsesrammen er der givet mandat til at etablere en projektorganisation på tværs af de to kommuner.

- Vi er stadig meget tidligt i processen. Men et flertal har nu sagt ja til at afsøge muligheder for at planlægge et fælles biogasanlæg, hvilket er et naturligt næste skridt, siger borgmester i Norddjurs Kommune, Kasper Bjerregaard (V).

Yderligere afklaring afventer

Projekt-organisationen, der kommer til at bestå af de to kommuners borgmestre, viceborgmestre, samt kommunaldirektører, vil få til opgave at behandle og forberede et beslutningsgrundlag i de to kommuner om en mulig biogasplanlægning, samt gå i dialog med interesserede udviklere af biogasanlæg, som det udtrykkes.

Initiativtagerne til et kommende biogasanlæg, der vil kunne modtage 800.000 tons biomasse årligt og dermed være et af de største i Danmark, kan nu afvente, om den reviderede plan også bliver godkendt i Syddjurs. Det sker inden udgangen af april måned.

Først skal økonomiudvalget tage stilling til sagen, hvorefter det bliver endeligt afgjort ved næste møde i byrådet den 24. april.

Læs også