Entreprenør:: - Hjørnestenen er gode medarbejdere

Entreprenørvirksomheden Torneløkke Anlægsgartner og Servicefirma ApS har til huse på Tåsinge, men løser opgaver for kunder i hele landet. Egen maskinpark og en medarbejderstab med en bred vifte af kompetencer, giver virksomheden mulighed for at løse alle opgaver indenfor jord, kloak, beton og anlægsarbejde samt ejendomsservice og vintertjeneste.

Der er stort set lige så mange servicebiler, som der er ansatte hos Torneløkke, og bilerne rummer alt, hvad man kan forestille sig at få brug for af værktøj og hjælpemidler – og mere til, så der ikke unødigt skal køres efter det. Maskinparken omfatter maskiner til græssåning fra små til de helt store arealer, alt i minigravere op til 21 ton og hertil diverse redskaber til store og små opgaver.

Igennem 25 år – lige fra starten i det små ved siden af arbejdet som fuldtidslandmand, har Jens Peter Slæbæk Nielsen samarbejdet med Martin Henriksen (th), der som byggeleder og kloakmester i dag både tager sig af de store entrepriser og samtidig også er meget inde over den administrative del.

– Det er vores gode medarbejdere, der lægger linjen for den høje kvalitet og gode service.

Indehaver af entreprenørvirksomheden Torneløkke Anlægsgartner og Servicefirma ApS i Bregninge på Tåsinge, Jens Peter Slæbæk Nielsen, har kun rosende ord til virksomhedens stærke team, der nu tæller omkring 36 medarbejdere.

- Vi har succes med at tiltrække gode medarbejdere, men vi har også plads til en bred vifte af håndværkere. Heldigvis kan de faglærte også godt lide at gå ud over deres grænser. For eksempel kan vores anlægsgartnere også sagtens støbe beton, lyder det fra entreprenøren, der startede virksomheden langsomt op i 1998.

Siden er det blevet til en virksomhed, der løbende har været i stor vækst, hvor kundegruppen ikke kun er lokal eller fynsk – men landsdækkende. 

Bredt funderet

Jens Peter Slæbæk Nielsen er slet ikke i tvivl om, at virksomhedens hovedstyrke er de gode medarbejdere, der arbejder selvstændigt i en løsningsorienteret ånd.

- Gode og tilfredse medarbejdere skaber et sundere klima i virksomheden. Det er selvforstærkende den gode vej, idet tilfredse medarbejdere også smiler mere til kunderne, lyder filosofien hos entreprenøren.

Igennem 25 år – lige fra starten i det små ved siden af arbejdet som fuldtidslandmand, har han samarbejdet med Martin Henriksen, der som byggeleder og kloakmester i dag både tager sig af de store entrepriser og samtidig også er meget inde over den administrative del.

Herudover er der en leder for hvert arbejdsområde i virksomheden – herunder værkstedet, hvor såvel servicebiler og andet maskineri serviceres og repareres, jord- og beton, kloak-tv, anlægsarbejde og service.

- Vi arbejder med både det, der er stort, småt og det derimellem, men det er det, der giver et hele, understreger entreprenøren, der oplever, at mange kunder sætter stor pris på, at de ikke skal have fat i fem entreprenører for at få opgaven løst, men at firmaet både kan stå for at flytte mulden, støbe betonen, klare dræn og kloakering og anlægge haven.

- Vi fastholder desuden et mandskab på 5-6 mand til opgaver indenfor vedligehold. Det er også et godt segment i forhold til at kunne overlappe imellem andre opgaver. 

Travlhed

Telefonlinjen på kontoret er varm, og ordrebogen godt fyldt – også selvom det er corona-tid, hvor blusset i dele af Danmarks øvrige erhvervsliv har været skruet ned.

- Vi har godt gang i den - trods corona. Faktisk har vi netop måtte ansætte yderligere på grund af travlhed med opgaver hos såvel private som erhverv, lyder det fra Jens Peter Slæbæk Nielsen, der blandt andet oplever, at flere private skal have anlagt terrasse i denne tid, nu hvor sommeren sandsynligvis skal tilbringes hjemme.

Hos Torneløkke skyldes behovet for øget mandskab dog også en stigende aktivitet i forhold til montering af grønne tage i hele landet.

- Lige nu har vi ordrer på i alt 30.000 kvadratmeter grønt tag i hele landet. Det er særligt virksomheder med store bygninger, der vælger løsningen, som har en god signalværdi, forklarer Jens Peter Slæbæk Nielsen, der netop på baggrund af opgaverne med grønt tag har været ude at investere i en lastbil med en kran, der rækker 27 meter.

Afvanding og forsikring

I hallerne bag administrationsbygningen er der plads til en maskinpark, der kan løse stort set alle opgaver effektivt og samtidig sikre et arbejdsmiljø for de ansatte, hvor de ikke skal slæbe i de tungere opgaver, som man skulle tidligere. For eksempel er vakuumsug til fliser en selvfølgelighed og servicebilerne rummer alt, hvad man kan forestille sig at få brug for af værktøj og hjælpemidler – og mere til, så der ikke unødigt skal køres efter det.

Desuden omfatter maskinparken maskiner til græssåning fra små til de helt store arealer, alt i minigravere op til 21 ton og hertil diverse redskaber. Blandt andet en sorterskovl til jordsortering, der direkte på pladsen kan sikre, at anlægsgartneren har den fineste muld at arbejde med.

Ifølge entreprenøren har det forandrede klima med flere og længere perioder med regn også ændret på opgaver og løsninger.

- Afvanding og omfangsdræn bliver en større og større artikel efter de store regnskyl. Det er noget der tænkes ind i såvel nybyggeri som renovering.

Desuden er der i stigende grad opgaver indenfor kloak-tv – også i forhold til forsikring.

- Ligeledes er der mere og mere indenfor rottesikring, både ved køb og ved salg af ejendomme, påpeger Jens Peter Slæbæk Nielsen, der i øvrigt har entreprisen for al kloakreparation for Vand & Affald i Svendborg. 

Branchen generelt

Tåsinge-entreprenøren har i et års tid været med i bestyrelsesarbejdet hos DM&E.

- Det er en forening i god harmoni, der er frisk på at udvikle. Der arbejdes godt og seriøst, og foreningen formår løbende at tiltrække nye medlemmer, lyder fra Jens Peter Slæbæk Nielsen, der også oplever, at foreningen kommer med mange gode løsninger til medlemmerne, som de kan bruge i entreprenørforretningen.

- Man får også et rigtig godt netværk og et samarbejde på tværs, der nok bliver mere og mere på landsplan.

Om den aktuelle situation i forbindelse med corona, har han overordnet indtryk af, at det fortsat kører godt i branchen.

 

Læs også