Et trecifret millionbeløb bindes i halen på lukning af Brabrand Mejeri

Arla vil investere et »pænt trecifret millionbeløb« efter lukningen af Brabrand Mejeri ifølge netmediet FødevareWatch.

Arla lukker Brabrand Mejeri, som det blev meldt ud i sidste uge. Forklaringen er stor efterspørgsel og ringe muligheder for at udvide i Brabrand. Produktion af skyr- og youghurtprodukter skal flyttes ud på fire andre mejerier, hvor mulighederne for kapacitetsudvidelser er bedre, meddelte Arla.

Udover de 160 medarbejdere, som nu skal finde nogle andre arbejdspladser i eller uden for mejerikoncernen, flytter produktionen af de mere end 250.000 liter yoghurt og skyr om dagen i fremtiden ind på de to danske mejerier i Slagelse og Hobro, samt på to mejerier i Tyskland og i Holland, nævner FødevareWatch.

 

Brug for mere personale i Slagelse og Hobro

Ifølge Arla Danmark-direktør Jakob B. Knudsen vil mere end 60 procent af produktionen fra Brabrand blive i Danmark. Til netmediet siger han:

- Vi bliver ved med at producere vores hovedmængde i Slagelse og Hobro, hvor vi vil fastholde produktion af ø-mærkede produkter og holder danskhed i mærkevarer som Cheasy, Karolines Køkken, Arla Øko, A-38 osv. Og så vil der være nogle specialprodukter, som vi så vælger at producere i Holland og Tyskland.

 

Trecifret millionbeløb

Ifølge FødevareWatch vil Arla investere i fire såkaldte kompetencemejerier, to i Danmark, et i Tyskland og et i Holland, og det vil Arla over de næste par år bruge et pænt trecifret millionbeløb i danske kroner på at gøre, siger Jakob B. Knudsen.

Investeringerne skal spredes jævnt ud over de fire mejerier, og på mejerierne i Slagelse og Hobro skal der ansættes personale efter udvidelserne.

Brabrand Mejeri lukkes med virkning fra sommeren 2019.

Læs også