- Minkpriserne bliver en gyser i 2019, men det vender

- Priserne bliver en gyser i 2019 ligesom i 2018, tror jeg. Til gengæld så har jeg en tro på, at det vender i 2020, siger minkavler Henrik Svendsen.

Under Effektivt Landbrugs første besøg hos Henrik Svendsen i oktober fortalte han, at til trods for de aktuelle, lave priser for minkskind, så kører han ufortrødent videre med samme størrelse produktion som hidtil. Det sker, da han gerne vil være helt klar, når priserne på et tidspunkt vender.

Det er dog ikke ligefrem fordi Henrik Svendsen tror, at det store vendepunkt kommer i det nye år, vi snart er på vej ind i.

- Priserne bliver en gyser i 2019 ligesom i 2018, tror jeg. Til gengæld så har jeg en tro på, at det vender i 2020. Jeg forbereder mig i hvert fald både mentalt og økonomisk på, at vi skal have et møgår igen. Så kan jeg ikke blive helt skuffet. Vender det tidligere, så kan det kun blive en gevinst.

- De mink vi producerer i 2019 skal sælges i 2020. Når man parrer en minkhun i marts 2019, sælger man det sidste skind fra hendes hvalpe i september 2020, siger han.

Fra Henrik Svendsen lyder det, at det, han frygter allermest for den kommende sæson, er, at opkøberne ikke dukker op, når Kopenhagen Fur afholder auktioner i Glostrup. Den første auktion bliver afholdt til januar.

- Indtil videre er køberne dukket op. De, der er kommet, har også hentet de skind, som de har købt i Glostrup og taget dem med hjem. Det må tyde på, at de skal bruge dem. Det er sådan noget, som vi følger med i. Det vigtigste er altså, at de kommer og køber dem, siger Henrik Svendsen.

Læs også