Jagt med naturligt sigte

På Rønningesøgaard er jagten både en indtægtskilde og et vigtig led i naturens kredsløb. LandbrugFyn var med på klapjagt, arrangeret af Irving Jagt & Natur, som lejer godt halvdelen af herregårdens arealer.

Jan Irving Christensen har for fjerde sæson lejet jagten på 220 af Rønningesøgaards i alt 380 hektar mark og skov. Her fordeler han standpladser 12 skytter fra Gentlemens Gun Club, som er fasanjagt på den østfynske herregård. Jagtudlejningen bidrager både til ejendommens drift og til det naturlige kredsløb i skoven og ved søen, påpeger Stig Bille Brahe, Rønningesøgaard. Bekki og de andre jagthunde havde en travl dag på Rønningesøgaard. Hundens ejer, Ulf Gärdeman fra Lund ved Malmø, var denne dag apportør, men har også deltaget på jagter på stedet.

Skuddene brager gennem finregnen om kap med gravemaskinernes brummen (Baltic Pipe-gasledningen, red.) og lastbilerne på motorvejen for enden af marken. Tolv medlemmer af »Gentlemens Gun Club« er på fasanjagt på Rønningesøgaard ved Ullerslev, og langt de fleste fugle, som jagtudlejerens folk driver op fra en af stedets i alt 10 vildtremisser, falder øjeblikke efter til jorden.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også