bannerPos

Idé i Veganerpartiet : - Høns skal lægge 6-12 æg om året

Veganerpartiet mener, at kvægmarkeder skal afskaffes, og at salg af strømpistoler skal forbydes og må hverken importeres eller anvendes mod dyr. Foto: Lars Corvinius Olesen.

AF: DANIEL BARBER

JOURNALIST
09-10-2020 11:05
Veganerpartiet har delt et udkast af deres idéprogram til Detektor. Heri fremgår det, at kastration skal forbydes, og at ingen danske dyr skal eksporteres til slagtning eller opfedning.

Alle dyr skal frit kunne bevæge sig udenfor med rigelig plads, dyretransporter skal afskaffes og høns skal kun lægge 6 til 12 æg om året.

I hvert fald hvis man spørger Veganerpartiet, der siden den 14. september har kunnet bryste sig af at være opstillingsberettiget til næste Folketingsvalg.

DR Detektor er kommet i besiddelse af Veganerpartiets ufærdige idéprogram, hvorfra ovenstående idéer stammer.

Som partiets navn antyder, har Veganerpartiet særligt én central mærkesag: At øge dyrevelfærden og trivslen for Danmarks landbrugsdyr.

- Axelborg skal ikke længere diktere dansk fødevarepolitik. Konventionelt dansk landbrug har været med til at fremskynde sygdomme, der skader europæisk fødevareproduktion. Vi vil omgående have lukket dansk fødevareproduktion, sagde partistifter Henrik Vindfeldt til partiets pressemøde den 28. september.

Går også i kødet på økologisk

Således præsenterer partiet en række lovforslag, som skal afvikle landbruget, som vi kender det, i en mail til DR Detektor. Heri fremgår det desuden, at partiet også har planer om et opgør med det økologiske landbrug.

- I takt med omlægning til det nye landbrug med færre dyr og mindre intensitet afskaffes dyretransporter, skriver de i idéprogrammet. Det økologiske landbrug anvender også dyretransporter i dag.

- Kalve skal ikke længere adskilles fra deres mødre få timer efter fødslen, men have lov til at vokse op med deres mødre på engen og drikke den mælk, der fra naturens side er beregnet til dem, står der endvidere i programmet.

Imod hurtig vækst

I dag skilles også økologiske kalve typisk fra deres mødre efter 24 timer, selvom den naturlige fravænning først ville være sket efter omtrent otte måneder.

- Opdræt med ekstrem hurtig vækst skal forbydes, står der også i idéprogrammet. Der er i dag ingen begrænsninger for, hvor hurtigt eksempelvis økologiske grise og kalve må vokse.

Du kan læse hele Detektors artikel på dr.dk.

daniel@agrinews.dk
telefon +45 24 64 58 55

 

 

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år.
Side 1 af 1955 (39088 artikler)Prev1234567195319541955Next