Dan Duck venter med millionretssag

Onsdag fik Dan Ducks direktør Hardy Eskildsen foretræde for folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Her skulle han redegøre for det særdeles kritisable forløb, som Fødevarestyrelsen kastede ham ud i med en fejlbehæftet kontrolrapport, der kostede kæmpe dele af julesalget.

- Vi ved ikke, om vi kommer til at overleve den her sag.

Sådan lød det fra Dan Duck-direktør Hardy Eskildsen til TV Midtvest onsdag efter hans møde med Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

Overfor udvalget fik han 15 minutter til at redegøre for sagen, der handler om, at andeslagteriet fra Struer røg ud i en regulær shit-storm, fordi Fødevarestyrelsen i en rapport anklagede slagteriet for at sløse med fødevaresikkerheden.

Dette fik flere medier til at berette om rapporten med udtryk såsom »lort på ænderne« på grund af en påstået manglende håndvask blandt medarbejderne.

Rapporten udkom den 19. december, hvilket ifølge Dan Duck endte med at smadre størstedelen af det vigtige julesalg og samtidig nu har medført et kæmpe lager af ænder, som ikke kan blive solgt.

Katastrofe

Men rapporten blev senere trukket tilbage, og Fødevarestyrelsen erkendte, at der ikke var hold i anklagerne mod Dan Duck i Struer.

Et enigt Miljø- og Fødevareudvalg har nu valgt at sende sagen videre til ministeriet, der indenfor de næste fire uger skal komme med en redegørelse af Fødevarestyrelsens håndtering af sagen. 

- Det her er en katastrofe for os. Men jeg håber, at vi får fundet fundamentet til, at virksomheden kan leve videre. Mit næste ønske er, at vi kan lukke sagen. Men det kan altså ikke passe, at vi er de eneste, der skal bøde for det her. Det er under al kritik, at en myndighed ikke tager ansvar, sagde Hardy Eskildsen til TV Midtvest.

Overfor Food Supply fortæller direktøren, at han indtil videre venter med at tage yderligere retslige skridt, indtil der foreligger en redegørelse fra Miljø- og Fødevareministeriet med Mogens Jensen (S) i spidsen.

Men han oplyser dog, at Dan Duck med stor sandsynlighed vil stævne Fødevarestyrelsen og kræve erstatning for deres tab, som ligger »i den høje ende af et tocifret millionbeløb«.

aldo

Læs også