Fødevarepriserne tager et hop
Forbrugerpriserne på fødevarer tog et pænt hop opad i februar måned. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er nok ikke nogen overraskelse, at det er blevet dyrere at drikke mælk det sidste år. Nu er der sat tal på prisstigningerne. Foto: Colourbox
Det er både blevet dyrere at drikke mælk, men også at spise æg, viser nye tal fra Danmarks Statistik. I forhold til februar 2024 er fødevarer blevet 5,7 procent dyrere i butikkerne, viser tallene, og visse kategorier er steget endnu mere.
- Frisk mælk blev hele 9,7 procent dyrere, mens æg også er steget 8,1 procent mere i pris end på samme tid sidste år, siger Louise Aggerstrøm Hansen, chefanalytiker i Danske Bank til Ritzau ifølge tv2fyn.dk
Men generelt set er der ikke grund til at frygte en generel tendens med højere inflation, hedder det videre.
- Jeg forventer, at inflationen vil holde sig under 2 procent i 2025 og 2026. Der er udsigt til forholdsvis afdæmpede prisstigninger, og dermed holdes inflationen fortsat i kort snor, siger cheføkonom i Dansk Industri, Allan Sørensen.