Med Eurofins som initiativtager er et nyt netværk om vidensdeling omkring fødevaresvindel på vej til at blive stiftet.

»Svindel med fødevarer er i stigende fokus i disse år. Der ses både fra myndigheders og forbrugeres side med stor alvor på fødevaresvindel. Vi skal kunne stole på, at fx vin, olivenolie og honning har den kvalitet, emballagen lover. Fødevarevirksomhederne mødes derfor af større krav til viden omkring mulige risici og verificering af autenticitet«, lyder det fra Eurofins med hovedsæde i udkanten af Brørup.

På baggrund af en stigende interesse har Eurofins derfor valgt at oprette en netværksgruppe om fødevaresvindel.

Der lægges op til, at gruppen skal mødes to gange årligt, hvor der vil være forskellige emner omkring svindlen på dagsordenen. Det handler om bl.a. sårbarhedsvurdering, men også udveksling af erfaringer mellem deltagerne.

Første møde i netværksgruppen er fastsat til 19. juni, hvor der ud over præsentation af gruppen også er krydderier på dagsordene