Så dygtige er landmænd og fødevareindustri faktisk til at undgå spild
Danske fødevareproducenter er mestre i at recirkulere.

I grøntsagsproduktionen spildes omkring 3-10 procent på grund af vejrforhold og skader ved høst. Mellem 8-20 procent spildes efter høst på grund af beskadigelse, råd og vægttab som følge af respiration og udtørring, lyder det fra forskerne. Arkivfoto: Svend Daverkosen
Ikke meget går til spilde i den danske fødevareproduktion. For de danske landmænd og fødevareindustrien er mestre i et genanvende de produkter, der ikke direkte når ud til forbrugerne.
Mislykkede grønsager kan således bruges til produktion af biogas, knækkede æg kan indgå i minkfoder og spildemælk kan bruges til kalvefoder.
- I Danmark er fødevareindustrien god til at undgå fødevareaffald ved at
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her