Rådgivningskoncept søger unge med mod på at blive selvstændige

Talentudviklingsarbejdet for at få driftige unge tættere på drømmen om et liv som selvstændig har skiftet navn, men målet er stadig det samme. Lige nu er Landbo Limfjord på jagt efter unge med mod på at etablere sig som selvstændige.

- Vores koncept går kort og godt ud på udvikling. Både på det forretningsmæssige, men også på det personlige plan, fortæller Christian R. Paulsen, der er økonomikonsulent hos Landbo Limfjord og mentor i Landbrugets Talentudvikling.

Navnet, Landbrugets Talentfabrik, sad ikke længere lige i skabet og gav ikke den rette værdi og gennemslagskraft. Derfor er der ved Landbo Limfjord sket et navneskifte til, Landbrugets Talentudvikling.

- Vores koncept går kort og godt ud på udvikling. Både på det forretningsmæssige, men også på det personlige plan. Vi hjælper kandidaterne med at samle de løse ender og skabe sammenhæng mellem drømme, planer og kompetencer, fortæller Christian R. Paulsen, der er økonomikonsulent hos Landbo Limfjord og mentor i Landbrugets Talentudvikling.

Navnet afspejler indholdet

Målet er stadig det samme, at kandidaterne kommer i gang med drømmen om det selvstændige liv.

- Det er kort sagt det, som vi er sat i verden for. Vi har derfor skiftet navn til Landbrugets Talentudvikling. Det flugter bedre med vores koncept, som går ud på at udvikle talenter og sende dem afsted mod en drøm, der er skræddersyet til dem. Dermed afspejler det nye navn, det vi faktisk laver sammen med kandidaterne, fortæller Christian R. Paulsen

Løber tør for kandidater

Udviklingsarbejdet går så godt, at Landbo Limfjord stille og roligt løber tør for kandidater. Derfor er de på udkik efter nye kandidater med interesse for landbrug.

- Vi efterlyser dig, der går med drømmen om at blive etableret som selvstændig landmand, fortsætter Christian R. Paulsen.

Skræddersy din drøm

Christian og de andre mentorer i Landbrugets Talentudvikling har set på den forskel, de har gjort for de kandidater, de indtil nu har hjulpet frem til deres drøm. Fælles for dem har været, at de har været forskellige. De har ikke passet ind i kasser eller systemer som på en fabrik. De har skullet udvikle sig og modne på mange forskellige fronter.

De har via forløbet alle sammen gennemgået udvikling på forskellige fronter. Nogle har haft brug for at blive udfordret på, hvad deres drøm i virkeligheden var. Nogle er blevet udfordret på, om deres drøm nu også passede til det liv, de drømte om at få.

Andre har haft brug for at sætte endnu større fokus på specifikke kompetencer, som de har skullet have pudset af og styrket. Fælles for dem alle er, at de har arbejdet med deres forretningsidé, tænkt over den, lagt til og trukket fra, så de til sidst har stået med en realistisk og skræddersyet forretningsplan, der har kunnet iværksættes og føre dem tættere på deres drøm.

Landbrugets Talentudvikling holder deres næste udviklingsaften mandag den 21. juni.

Vi hjælper kandidaterne med at samle de løse ender og skabe sammenhæng mellem drømme, planer og kompetencer.

Økonomikonsulent Christian R. Paulsen, Landbo Limfjord

Læs også