Bornholmsk formand takker af efter 14 år

På generalforsamlingen i Bornholms Landbrug & Fødevarer midt i marts aflægger formand Lars-Ole Hjorth-Larsen beretning for sidste gang.

Corona-pandemien har de seneste par år vendt op og ned på mange ting, men med den store genåbning af Danmark er der også ved at komme en normal hverdag, hvor vi fysisk kan mødes uden en masse restriktioner.

Det benytter landets landboforeninger sig naturligvis af, og det betyder blandt andet, at de traditionelle generalforsamlinger står for døren.

På Bornholm ligger det allerede nu fast, at der også skal vælges ny formand. Efter 20 år i bestyrelsen, heraf de seneste 14 år som formand, har Lars-Ole Hjorth-Larsen nemlig proklameret, at han ikke ønsker genvalg på posten.

Anderledes prioritering

- Jeg må bare konstatere, at dagene er for korte. Arbejdet som formand tager forholdsvis meget tid, og jeg vil nu gerne prioritere min tid anderledes, fortæller Lars-Ole Hjorth-Larsen, der driver et »relativt stort landbrug«, som han selv udtrykker det.

På Brogaard ved Aakirkeby har den afgående formand således en bedrift, der årligt producerer 38.000 slagtesvin og endvidere driver planteavl på 1.000 hektar.

- Jeg har syv-otte medarbejdere, men er selv en del med i driften, og der er rigeligt at se til, lyder det fra Lars-Ole Hjorth-Larsen, der i december fyldte 57 år.

Læs også