Lillebror afløser på formandsposten

Ved Fyns LandboUngdoms årssamling blev Frederik Petersen fra Herrested valgt til ny formand efter sin storebror Anders Petersen, der inden mødet havde bebudet sin afgang.

Det blev i familien, da Fyns LandboUngdom på årssamlingen i sidste uge skulle finde ny formand.

Inden mødet havde Anders Petersen efter to år på posten meddelt, at han ønskede at blive afløst, efter han har etableret sin egen virksomhed. Som ny formand valgtes hans lillebror, Frederik Petersen.

- Derhjemme har frivilligt lokalt arbejde altid været en del af hverdagen. Derfor var det naturligt at træde ind i bestyrelsen, selv om jeg kun var 16 år og lige meldt ind i Østfyns LandboUngdom, fortæller Frederik Petersen, der nu som kun 20-årig står i spidsen for den fynske landboungdom.

Selv om de ikke kommer fra et landbohjem, er interessen for landbrug hos både Anders og Frederik vakt på den nærliggende kvæggård Christiansborg i Herrested, hvor også deres far i ny og næ har hjulpet til i højsæsonerne.

Derfor er Frederik da også en ægte kvægmand. Efter han i januar blev færdig som faglært landmand er han fortsat på Dalum Landbrugsskole på produktionslederuddannelsen, inden han til sommer tiltræder som driftsleder på en gård med 300 køer ved Middelfart.

Optimisme og visioner

Med fire års erfaring fra bestyrelsen i Østfyns LandboUngdom, heraf et år som næstformand og det seneste som formand, glæder han sig til arbejdet som formand for Fyns LandboUngdom.

- Vi har brug for optimisme og visioner i dansk landbrug, og det skal vi i LandboUngdom bidrage til. Jeg ser også frem til samarbejdet med Pia Westergaard, der er vores nystartede LU-konsulent her på Fyn og dele af Sjælland. Hun skal hjælpe på både regionsplan og lokalt plan.

Frederik Petersen ser en opgave i at fastholde medlemmer i foreningen.

- Vi må forsøge at øge informationen til vore gamle og nye medlemmer. Et årskontingent på 300 kroner burde ikke forskrække nogen, mener Frederik Petersen.

Læs mere fra årssamlingen i Fyns LandboUngdom i ugens LandbrugFyn her på siden.

Læs også