bannerPos

Vi vil ikke undvære, at landbruget kommer til byen

Den 28. september fra kl. 10.00-14.00 er der endnu engang høstmarked på Torvet i Grenaa. Foto: Djursland Landboforening
23-07-2019 14:23

- Det er så betydningsfuldt for os, at landbruget kommer til byen. Det vil vi ikke undvære, lyder det fra Palle Mikkelsen, koordinator i ShopiCity Grenaa, som er medarrangør af det årlige høstmarked på Torvet i Grenaa.

På et planlægningsmøde i handelsstandsforeningen ShopiCity i Grenaa, blev man i efteråret 2018 enige om, at posen skulle rystes for at finde ud af, hvilke arrangementer der i fremtiden skulle trække folk til byen. Samtlige arbejdsgrupper understregede uden undtagelse, at høstmarkedet, hvor landbruget kommer til byen, er et stort og vigtigt arrangement, som ingen af medlemmerne af ShopiCity ønskede at undvære.

- Der er mega opbakning til høstmarkedet. Faktisk så meget at flere af vores medlemmer kan se en stor fordel i at være på Torvet denne dag med en stand. Det er så betydningsfuldt for os. Det er der ingen, der vil undvære, fortæller Palle Mikkelsen, koordinator i ShopiCity, som i samarbejde med Djursland Landboforening arrangerer høstmarkedet.

Hele Torvet bliver afspærret for trafik, så børn og voksne sikkert kan færdes mellem maskiner og dyr og de aktiviteter, der finder sted.  

 

Maskinerne trækker folk til

Den særdeles store opbakning fra samtlige arbejdsgrupper skyldes, at høstmarkedet trækker rigtig mange folk til byen. Antallet afhænger naturligvis af vejret, men Palle Mikkelsen vurderer, at markedet trækker mellem 2.000 og 3.000 mennesker. Allerede inden butikkerne og markedet åbner, står familier i kø til en gratis ridetur på hesteryg og for at tage billeder af de store maskiner, som er kørt ind på Torvet og ikke mindst af dyrene.

- Selvom vi jo strengt talt bor på landet, så trækker landbruget bare mange mennesker til. Det er rigtig godt for børnene at se, hvor vores mad kommer fra og måske få sig en god snak med en landmand. De får en forståelse for, at det ikke bare er et stykke kød, man køber i butikken, men velfærd og levende dyr, mener Palle Mikkelsen.

 

Tæt på maskiner, dyr og grøntsager

Landbruget har de sidste fire år, hvor Palle Mikkelsen har været koordinator, været en meget stor del af høstmarkedet. Det er han utrolig tilfreds med. Det giver folk i byen mulighed for at få en føling med varerne, når der sælges frisk grønt på torvet, men også at komme tæt på de maskiner, som man så ofte ser på markerne, når man kører forbi.

- Høstmarkedet er blevet en af vores store fyrtårne, som vi ikke vil undvære. Vi er glade for, at landbruget vil vise sig frem på denne dag. Det er ikke noget, man ser andre steder – det er noget, vi kan herude, lyder det.

Høstmarkedet finder sted på Torvet i Grenaa den 28. september klokken 10.00 til 14.00.

Udbudspukkel påvirker stadig tyske smågrisepriser

For sjette uge i træk er Nord-West-noteringen for smågrise på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise ligeledes er på uændrede 17,50 euro. Og det ser ikke ud til, at situationen ændrer sig foreløbigt.

Fødevareministeren kæmper for en grøn landbrugsreform

EU’s landbrugsministre mødes mandag og tirsdag i Luxembourg for at sætte det første punktum i forhandlingerne om EU’s fælles landbrugspolitik. De grønne ambitioner er den største knast i forhandlingerne.

BL vil se kommunernes vandløbsarbejde efter i sømmene

Bæredygtigt Landbrug har anmodet samtlige kommuner om at blive optaget som høringspart forud for de kommunale vandløbs-indsatser.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Kubota lancerer tre nye traktorer

I onsdags lancerede japanske Kubota tre nye traktorer i M6002-serien, der kommer på det danske marked sidst på året.

Nu er det sidste chance for tilskud til nybyg og tilbyg

Ansøgningsrunden for modernisering af kvægstalde er ved at nå sin afslutning. Derfor er det sidste udkald for dem, der gerne vil bygge nyt eller bygge til.

- Projekterne skal kunne hænge sammen både med og uden tilskud

Mælkeproducent Anders Iversen Mosdal, Himmerland, har flere gange indsendt en ansøgning med håbet om at få del i puljen om støtte via Landdistriktsprogrammet. I sommer fik han udbetalt tilskudskroner for en udvidelse på 139 sengepladser og et vandrensningsanlæg.
Side 1 af 1949 (38962 artikler)Prev1234567194719481949Next