Generalforsamling i L&F Centrovice: Foreningens politiske arbejde gør indtryk

Når man som Centrovice formår at få toppolitikere i marken, giver det politikerne en faglig indsigt, som påvirker beslutningstagerne, vurderer den fynske folketingspolitiker Erling Bonnesen (V).

Det kan være med til at gøre en forskel, når Centrovice i sit politiske arbejde formår at hive politikerne i marken, vurderer fynske Erling Bonnesen (V). Her ses han sammen med blandt andre fødevareminister Rasmus Prehn (S) og Centrovice-formand Torben Povlsen ved en kvælstoftilbageholdende filtermatrice ved Holckenhavn på Østfyn. Foto: Erik Hansen

Selv en relativt lille forening som L&F Centrovice kan med sine godt 1.000 medlemmer og en aktiv bestyrelse godt påvirke politikerne på Christiansborg.

Det fastslår det fynske folketingsmedlem for Venstre Erling Bonnesen, der er sit partis landbrugsordfører.

- Kæmpe ros til den udvikling, vi kan se. Det er meget professionelt, der er styr på rammerne og på økonomien i foreningen. Man kender sit område og sin faglighed. Man ved, hvor skoen trykker, og derfor kan man anvise de løsninger, der passer til, lyder det fra Venstremanden.

Stiller skarpt

Bestyrelsen i Centrovice formår ifølge politikeren at stille skarpt på erhvervets muligheder.

- Derfor er der herfra stor ros til det arbejde, der gøres på den landbrugs- og fødevarepolitiske bane. Det arbejde, der gøres hos Centrovice, nytter i høj grad noget. Det er nemlig et professionelt stykke arbejde, der gøres, lyder vurderingen.

- For eksempel har jeg og en række andre politikere lige været ude og se filtermatrice på Østfyn. Og vi har fået tingene forklaret helt ind til benet, sådan at man får en forståelse af det faglige grundlag.

- Og det er netop det, der skal til, for at vi som politikere kan levere den vare, som jeg står på mål for – nemlig at vi skal kunne drive landbrug i Danmark for fuld styrke, og så skal vi samtidig passe godt på vores miljø, natur og klima, forklarer Erling Bonnesen, og uddyber:

- Det handler om at kunne vise de løsninger, der skal til, for at det kan lade sig gøre. Altså at anvise vejen, og det er man jo med til, når man får arbejdet (i Centrovice, red.) professionaliseret og får videreudviklet fagligheden i sit arbejde, og når man kan være med til at udtænke nye løsninger.

Succes ved Holckenhavn

Politikeren betegner filtermastricen, som netop er fremvist for flere politikere med fødevareminister Rasmus Prehn (S) i spidsen ved Holckenhavn på Østfyn, som et topeksempel på det faglige arbejde, Centrovice står bag.

- Vi har måske nogle andre udfordringer på Fyn, end man har omkring Limfjorden. Derfor skal vi have de løsninger på bordet, som fungerer ved Holckenhavn, eller ved Odense Fjord, Lillebælt eller Det Sydfynske Øhav.

- Og ved Holckenhavn for nyligt anviste man vejen for landbruget og kom med et super eksempel på, hvordan man kan opsuge næringsstoffer. Og det er sådan noget, der skal til, for at overbevise det politiske flertal i sidste ende, vurderer Erling Bonnesen, der var gæst på generalforsamlingen i Centrovice for nyligt.

Ros til ny L&F-formand

Det samme var Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, der blev valgt til interesseorganisationens politiske leder i november sidste år, hvor han afløste Martin Merrild.

- Søren Søndergaard gør det kanonhamrende godt. Han kender landbrugserhvervet og problemerne til bunds. Han har dem selv inde på livet, fordi han som landmand selv sidder med hånden på rattet.

- Han evner ligesom at bære det ind i politikken. Og jeg har kun hørt godt om Søren Søndergaard – også fra andre politikere. Og Landbrug & Fødevarers medlemmer kan være helt trygge ved ham. Det er mit fuldstændigt klare indtryk, siger Erling Bonnesen.

Læs også