Bæredygtigt Landbrug har fået ny formand

Peter Kiær er blevet valgt som ny frontfigur på et konstituerende bestyrelsesmøde og tager over efter Flemming Fuglede Jørgensen

Peter Kiær er ny formand for Bæredygtigt Landbrug

Bæredygtigt Landbrugs godt og vel 3.000 medlemmer skal vænne sig til, at deres formand ikke længere hedder Flemming Fuglede Jørgensen. På et konstituerende bestyrelsesmøde ovenpå onsdagens generalforsamling er Peter Kiær blevet valgt som ny formand.

- Jeg synes, vi har brug for et generationsskifte. De danske landmænd kan være helt trygge ved at være repræsenteret af Peter Kiær fremover. Han er både dynamisk, begavet og charmerende – og god til at begå sig i medierne, siger 68-årige Flemming Fuglede Jørgensen.

Peter Kiær er 48 år, uddannet fra Næsgaard Agerbrugsskole på Nordfalster og planteavler (433 hektar) samt svineproducent (720 søer) med base i Terslev i Faxe Kommune. Han er ligesom resten af bestyrelsen i Bæredygtigt Landbrug stolt over det arbejde, som Bæredygtigt Landbrug har udført med Løkken-landmanden Flemming Fuglede Jørgensen i spidsen de seneste ti år:

- Det er en fantastisk rejse, foreningen har været på siden stiftelsen i 2010. Vi er gået fra at være nogle få hundrede medlemmer og en ren protestorganisation til at være primærlandbrugets talerør, som der lyttes til takket være vores insisteren på faglighed. Protestere kan vi nu stadigvæk – og det er der også god grund til med den ufaglige regulering, danske landmænd må lægge ryg til, lyder det fra Peter Kiær.

- Det er nogle store sko, jeg skal fylde ud, når jeg nu tager over som formand. Flemming har været en både favnende og dygtig bestyrelsesformand, som taler, så folk forstår budskabet. Men nervøs er jeg ikke – for jeg har tænkt mig at gøre det på min egen måde og håber på at gøre mig fortjent til en lige så stor opbakning fra en stor medlemsskare samt hjælp og sparring fra en engageret bestyrelse og en dygtig medarbejderstab, tilføjer den nye formand.

Udover Peter Kiær består det nye formandskab i Bæredygtigt Landbrug af de to næstformænd Jørgen Brønd (nyvalgt) og Gustav Garth-Grüner (genvalgt).

Læs også