Han er ekstern driftsleder på spansk planteavlsfarm

Lige i disse dage er det den maskinelle høst af vin, der tager fokus på den 600 hektar store farm. – Det er store, sunde druer i år, så det går fint, fortæller Vicente Bodas, da vi er med i marken.

Langsomt men effektivt tømmer vinhøsteren vinstokkene for druer. Der sidder ingen druer tilbage efter høsteren og de to magasiner øverst på hver side fyldes med hele druer. Høsteren hæver sig op og de to magasiner vipper frem, når der skal tømmes over i en container. Når containeren er fuld læsses den på en lastbil og køres til et vinanlæg. Det tager kun et øjeblik at tømme de to magasiner, så er høsteren klar igen. Der høstes gennemsnitligt druer til at fremstille 4.000 liter saft pr. hektar.

Vicente Bodas er agronom og planteavlsrådgiver i et privat spansk rådgivningsselskab, der omfatter en snes rådgivere og har hovedkontor i den midtspanske by Albacete.

Vi er tidligt om morgenen på vej i hans bil ud til en større planteavlsfarm på knap 600 hektar, som han både er rådgiver for og samtidig driftsleder på, da ejeren bor i Madrid.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også