Rumænsk mælkeproducent med 1.000 hektar og 1.000 dyr

Claudiu Davitoiu beklager sig noget over økonomien i hans kvægbrug, selv om den gennemsnitlige ydelse hos køerne ligger pænt på omkring 9.000 kg mælk pr. årsko. - Men vi landmænd mangler jo altid penge, konstaterer han.

Rumænsk driftesleder Claudiu Davitoiu (th.) mødtes i mandags med 30 danske landmænd til mange gode spørgsmål om, hvordan det er at være landmand og mælkeproducent i Rumænien. Den rumænske farm bar tydeligt præg af at have været en statsfarm indtil for få årtier siden. Et par danske landmand studerer malkestalden på den rumænske kvægfarm. 30 danske landmænd fra hele landet havde første besøg på en uges studietur i Rumænien i mandags hos Claudiu Davitoiu, som viste rundt i det store staldanlæg, der kunne trænge til en forenkling og renovering.

Ingen tvivl om, at det er et tidligere statsbrug fra kommunisttiden.

En alt for lang række af ens, solide og lidt forfaldne kostaldsbygninger med lidt påbyggede, skramlede halvtage, som spredte grupper af holstein-køer, ungdyr og kalve står under.

Effektivt Landbrug er i det sydlige Rumænien lidt uden for hovedstaden Bukarest på studietur sammen med 30 danske landmænd.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også