Den elendigste mælkeafregning i Europa

Roberto Ponte er meget utilfreds med Azorernes fem mejerier, der lige nu svømmer i mælk fra for mange mælkeproducenter. - Vi skal have antallet af køer ned herude på Azorerne, fastslår han.

Havde mælkeprisen været højere, ville Roberto Ponte gerne have overdækket køernes foderplads, som ses her i silende regn. Bakteriekilden viser sig her i malkestalden i et enkelt punkt, så der er håb om, at den kan stoppes hurtigt. Det regner ofte med over 1.000 millimeter nedbør årligt på Azorerne. Her jager Roberto Ponte en af sine præmierede køer frem gennem mudderet. Der er god plads i malkestalden. Fra det netop afholdte vinterskue for kåring af årets bedste ko - som gik til Roberto Pontes ko. På store grønne skilte rundt i hallen stod blandet andet: På Azorerne får mælkeproducenter den laveste mælkeafregning i Europa. På vinterskuet på Azorerne deltager stort set alle inden for øernes store mælkeproduktion. Der er meget prestige og mange penge i at vinde præmier.

Roberto Ponte er en dygtig mælkeproducent og yderst omhyggelig med rengøring og produktion som helhed.

- Vi er med i et særligt kvalitetsprogram fra mejeriet, hvor vi skal opfylde og afkrydse omkring 100 punkter i vores daglige procedurer. Når vi har nået et vist antal punkter, opnår vi et pristillæg på mælkeafregningen op til 0,20 kroner pr. liter.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også