Nu starter hvedehøsten i Rumænien

Trods en lang nabogrænse til Ukraine påvirker krisen ikke forholdene i Rumænien. - Vi kan få al den diesel, gas og gødning, vi ønsker, siger Hans Poulsen, JD Agro Cocora.

- Vi har kun 4.050 hektar med vinterhvede at høste – det er ikke så meget, lyder det lidt spøgefuldt fra Hans Poulsen, der er fra Jylland. - Nogle af vores arealer med vintersæd har fået for lidt nedbør her i foråret, og det går nok ud over udbyttet. Mens andre områder har fået passende med nedbør, og her forventer vi en god høst af vintersæd, fortæller Hans Poulsen I Rumænien oplever man ikke problemer med afsætning af korn som i nabolandet Ukraine. Hans Poulsen er direktør og daglig leder af JD Agro Cocoras to gårde med i alt 15.200 hektar planteavl. - Vi har solgt noget af den nye høst til de aktuelt høje priser. Men lægger også noget på lager til senere salg, siger han tirsdag.

- Vi starter med at høste vinterhvede i dag.

Det siger Hans Poulsen, da Effektivt Landbrug tirsdag spørger til høststart på den danskejede JD Agro Cocora farm i Rumænien, hvor han er direktør og daglig leder af farmens to gårde med i alt 15.200 hektar planteavl.

- Nogle af vores arealer med vintersæd har fået for lidt nedbør her i foråret, og det går nok ud over udbyttet. Mens andre områder har fået passende med nedbør, og her forventer vi en god høst af vintersæd.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også