- Vi er de eneste med malkerobotter blandt 7.700 mælkeproducenter

De to brødre er virkelig foregangsmænd i moderne staldanlæg på Azorerne. - Men det er ikke nemt, når hver en lille reservedel til robotterne skal bringes fra fastlandet herud midt i Atlanterhavet, fastslår de.

Som eneste mælkeproducent på de kvægrige Azorer har brødrene Aguiar fire Alfa-Laval malkerobotter. Staldanlægget til de 140 malkekøer er bygget i 2017-2018 og bliver løbende udbygget med regnvands-lagune og snart solceller. - Vores mange små marker er årsagen til, at vi har investeret i denne løsdriftsstald og robotter, da det vil være tæt på umuligt at flytte køerne rundt, fortæller João Aguiar. Begge brødre er tydeligvis meget glade for deres liv med malkekøer. Gårdens marker er noget bakkede og opdelt i små marker. Farmen ejes endnu af brødrenes 75-årige far, der stadig arbejder, og hvis far købte farmen i sin tid. Så er der levering af netop indkøbte kvier. Det regner næsten 2.000 mm nedbør om året på Azorerne, så græs er en oplagt afgrøde. Alle køer græsser ude året rundt - undtagen brødrene Aguiars køer. Foto: Jørgen P. Jensen

- Velkommen til Azorerne – her kan du opleve alle fire årstider på en dag, siger en storsmilende João Valter Aguiar og stikker os hånden til velkomst.

Effektivt Landbrugs udsendte er netop kørt op foran hans kvægfarm, som han driver sammen med sin bror, Marco Aguiar, midt på den største ø af de i alt ni vulkanske øer i Azorerne midt ude i Atlanterhavet.

Nok er det sommer – men herude er den europæiske tørke ikke kommet.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også