Ung landmand: - Regeringen vil have halvdelen af alle hollandske landbrug nedlagt

- Vi er i en slags borgerkrig. Og vi har folket med os i kampen, fastslår Jos Ubels, der er i ledergruppen for den hollandske protestorganisation Farmers Defence Force. Målet er at rejse landmænd også i de andre europæiske lande både mod EUs strenge regler og de nationale regeringer.

Gården er moderne og effektivt indrettet - som mange hollandske gårde er i dag. Jos Ubels har været med fra starten af landmandsprotesterne og er meget aktiv i at organisere aktioner og demonstrationer. 
- Vi har fra starten været konstruktive og sagt til regeringen, at vi gerne ville udvikle og omstille vores landbrug til mere klima- og miljøvenlig produktion, fastslår han til Effektivt Landbrug. Foto: Jørgen P. Jensen Alle godt 1.000 stykker fedekvæg og ammekøer går inde året rundt i store løsdriftsstalde. Jos Ubels far startede oprindeligt på en anden mindre gård, men flyttede hertil for 25 år siden og byggede dette store staldanlæg til udelukkende kødproduktion. - Denne lave sengestald med dybstrøelse, som min far fandt på, er meget usædvanlig i Holland. Der strøs frisk halm hver dag, og hele måtten renses ud og spredes på marken med måneders mellemrum. Majsen hos Jos Ubels er tydeligvis skadet af tørken. Logo for den landsdækkende hollandske landbrugs-protestorganisation Farmers Defence Force. Det hollandske flag ophængt omvendt - med den røde streg nederst - er i dag et landsdækkende symbol på protest mod regeringen og støtte til de hollandske landmænd. Jos Ubels har naturligvis også et omvendt flag på hans stuehus. 4.000 storballer halm har Jos Ubels købt i Danmark. De står her i læs og klar til at blive brugt som strøelse.

I 2019 skrev en hollandsk venstrefløjspolitikker i en landsdækkende avis, at det er nødvendigt at nedlægge halvdelen af de nuværende landbrugsbedrifter i Holland.

Det blev startskuddet til den accelererende konflikt, som i dag er voldsom, mellem den hollandske regering og landbruget.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også