Japansk wagyu-kødproducent: Slagtedyr koster 62.000 kroner stykket
Daglig massage af alle fededyr og opvækst til klassisk musik i stalden. Historierne er mange om det berømte japanske kødkvæg. Men historierne kunne 31 danske landmænd for nylig aflive ved besøg hos en af Japans største producenter af wagyu-slagtedyr.

De 10 måneder gamle kviekalve indkøbes fra auktion for en pris af godt 30.000 kroner pr. kalv. Den daglige tilvækst ligger for kvier på 770 gram og for tyre på 1.000 gram. Efter 20 måneder sælges de for 62.000 kroner per styk.
Normalt sendes de slagteklare dyr på aktion, hvor slagteriernes opkøbere kommer og byder på dyrene.
- Men vi er så store, at opkøberne kommer direkte her på farmen og byder på vores dyr, fortæller han for de lyttende, danske landmænd.
Det sker kun i Iga-regionen og giver en bedre kontant og bedre pris.
- Desuden lægger man mere og mere vægt på sporbarhed, så slagteriet kan fortælle om oprindelsen og farmen. Og landmanden får en direkte feedback fra forbrugerne
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her