Unik rejse til Japan med kendt rejseleder

Der er skrevet masser af bøger og artikler om, hvor særlig japansk kulturen er – og en af de mest kendte, Asger Røjle Christensen, rejser nu med en mindre gruppe på kun 16 fra Tokyo til såvel Hiroshima og Kyoto 30. maj til 16. juni med masser af unikke oplevelser undervejs. Lige nu er der seks pladser tilbage.

Japan er et fantastisk rejseland, har mange danske turister erfaret. Der er trygt, rent og ordentligt alle vegne, og tingene fungerer velsmurt i den offentlige transport, på hoteller, spisesteder og seværdigheder.

Som danskere møder vi i Japan et folk med en anderledes opdragelse og kultur, men ikke mere anderledes, end at vi kan forstå hinanden og have en god tid sammen.

Moderne og konservativt på samme tid

Det japanske samfund er moderne og teknologisk avanceret på nogle felter – og meget konservativt og bagud på andre felter. Kontrasterne falder i øjnene.

I mange årtier har vi haft stor samhandel med dem – især medicin, dansk svinekød og mejeriprodukter er lovprist hos de 126 millioner japanske forbrugere. Ligesom deres biler, elektronik med videre er kendt for kvalitet, og derfor sælger godt hos os.

Måske uvist for mange er Japan således også verdens tredjestørste økonomi, kun overgået af USA og Kina.

- Det japanske samfund er moderne og teknologisk avanceret på nogle felter – og meget konservativt og bagud på andre felter. Kontrasterne falder i øjnene

Tæt på anderledes natur og kultur

På denne rejse er der rig lejlighed og god tid til at stifte bredt bekendtskab med Japan lige fra den traditionelle og samtidig meget innovative kultur til en pæn del af naturen.

Vi besøger også byer af stor historisk vigtighed som for eksempel Kyoto og Hiroshima – og har tid til at lade vores meget erfarne guide, journalist og forfatter Asger Røjle Christensen, tidligere bosat i Japan i mange år og japansk gift, fortælle om det, vi ser og oplever undervejs.

Meningen med denne rejse er således, at vi inden for rammerne af den tid, vi har til rådighed, kommer hjem med et rigtig godt indblik i et meget anderledes land og dets folk.

Flere ture med hurtigtog

Vi bruger nogle dage til byrundture i Tokyo, hvor vi oplever flere af de vigtigste steder og samtidig fornemmer stemningen i megabyen med lige omkring 14 millioner indbyggere. Blandt andet rundt om det olympiske stadion, Meiji-helligdommen og Harajuku.

Det japanske køkken skal vi selvfølgelig også opleve.

Vi flytter os rundt mellem de mange forskellige steder, vi besøger, med lokaltog, hurtigtoget Shinkansen og bus. Ja, vi skal også ud at cykle mellem rismarker og se, hvordan te dyrkes og drikkes i Japan.

Selvfølgelig skal vi også opleve templer i Kyoto, se mindesmærkerne i Hiroshima og meget, meget mere end det.

Hvis du er interesseret, kan du se mere om rejsen på Rejsogoplev.dk eller skrive til Niels Damsgaard Hansen på niels@rejsogoplev.dk.

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også