Katastrofal høst i Norge: Kornhøsten er endnu ikke kommet i gang flere steder

- Værst er det for mælkeproducenterne, der vil mangle grovfoder til dyrene. Det skal nu købes i udlandet, ligesom der vil blive mangel på korn til foder og brød, fortæller Harald Gropen i denne uge fra det østlige Norge.

- Vi har aldrig set, at det har regnet så meget på så kort tid.

Det fortæller Harald Gropen, der driver landbrug i det østlige Norge nær byen Hamar og Gudbrandsdalen.

- Min far på 73 år har heller aldrig set det. Mange marker i dalene her i Norge står fortsat under vand, som nu også forurenes af kloakvand, diesel eller andet, så man reelt ikke kan høste kornet eller tage slæt af græsmarker. Det er katastrofalt, fortæller han til Effektivt Landbrug i onsdags.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs mere om Grovfoder og læssemaskiner

Hold dig informeret om de vigtigste nyheder inden for grovfoder og læssemaskiner. Opdag ny teknologi, og lad dig inspirere af branchens mest bæredygtige og effektive praksisser.

Læs mere her

Læs også