bannerPos

Bæredygtig bomuld til Wrangler

Bomuld er en rækkeafgrøde, og den bliver høstet i rækkerne med denne avancerede maskine. Førhen var det slaver og landarbejdere, der håndplukkede bomulden. Et hårdt og beskidt arbejde.

AF: NIELS DAMSGAARD HANSEN

15-01-2020 10:08
I det sydlige USA er bomuld en økonomisk meget vigtig afgrøde, der de senere år er kommet meget fokus på at få gjort så bæredygtig som overhovedet muligt. Både for landmændene, tøjfirmaerne, miljøet og samfundet som helhed.

Et par lækre, klassiske blå jeans. Men hvordan er de fremstillet?

Det spørgsmål var der ikke mange, som stillede indtil for få årtier siden. Cowboybukser var bare noget, man købte, når de gamle var ubrugelige - eller når man fik købetrang med skillinger nok på lommen.

I dag stiller flere og flere af os krav om at vide, hvorvidt vores mad, vores tøj, vores bil, vores elektronik og alt det andet er fremstillet

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

- Vi har stadig 18 procent vand i hveden enkelte steder

Hveden er stadig umoden i enkelte pletter rundt i marken, men ellers er høsten godt i hus hos Torben Kuhr nær Gjern i det midtjyske. Han vurderer, at udbytterne er tilfredsstillende, men ikke over middel.

Prognose: 1,6 millioner flere producerede svin i år

Landbrug & Fødevarer forventer i en spritny prognose, at antallet af producerede svin i år vil stige med 1,6 millioner stk. i forhold til 2019.

Test af maskiner skal forbedre høsten af græs til fremstilling af protein

En vellykket test af to forskellige høstteknikker skal nu give input til udvikling af den mest optimale metode at høste græs på, når det skal bruges til at fremstille protein til foderstof.

Det er op ad bakke med de frivillige BNBO-aftaler

Det kniber – som mange nok havde ventet – med at nå til enighed mellem landbrug og kommuner om, hvad »fuld erstatning« er, når det kommer til pesticidfri drift i BNBO. Østjysk kommune har nu sendt opgivende brev til miljøminister. Et brev formand for Odder-Skanderborg Landboforening, Jens Gammelgaard, også har skrevet under på.

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for varme dyretransporter

Dyrenes Beskyttelse langer igen ud efter eksportører af smågrise. Grisene lider i varmen under transporterne ned gennem Europa, lyder det. Brancheorganisation: Vi har ingen interesse i at levere lidende dyr til kunderne.

Syre er et nødvendigt våben mod fremtidens tarmbetændelser

Skæringsdagen for fravænning uden medicinsk zink i foderet nærmer sig med hastige skridt, og der er udsigt til en af de større udfordringer i branchen. Forberedelsen til fremadrettet forebyggelse og håndtering af fravænningsdiarré er derfor højaktuel. To af branchens rådgivere betragter syre som et hjælpestof, der med sikkerhed vil indgå som en del af løsningen.
Side 1 af 1896 (37908 artikler)Prev1234567189418951896Next