Bæredygtig bomuld til Wrangler

I det sydlige USA er bomuld en økonomisk meget vigtig afgrøde, der de senere år er kommet meget fokus på at få gjort så bæredygtig som overhovedet muligt. Både for landmændene, tøjfirmaerne, miljøet og samfundet som helhed.

For at få sporbarhed bliver alle baller forsynet med et mærke som dette. Fotos: Niels Damsgaard Hansen Donny Lassiter ved en række baller med sporbar bomuld til Wrangler. Her er bomuldsfrøene lige efter, de er skilt fra selve bomulden. De indeholder meget olie og protein og kan blandt andet bruges til kraftfoder til kvæg. Her er bomuldsfrøene lige efter, de er skilt fra selve bomulden. De indeholder meget olie og protein og kan blandt andet bruges til kraftfoder til kvæg. Der bliver anvendt store, moderne maskiner til at rense bomulden, så den er klar til spinderierne. Der bliver anvendt store, moderne maskiner til at rense bomulden, så den er klar til spinderierne. Her er logo og print af hjemmesiden for Wranglers Rooted Collection. Her er logo og print af hjemmesiden for Wranglers Rooted Collection.

Et par lækre, klassiske blå jeans. Men hvordan er de fremstillet?

Det spørgsmål var der ikke mange, som stillede indtil for få årtier siden. Cowboybukser var bare noget, man købte, når de gamle var ubrugelige - eller når man fik købetrang med skillinger nok på lommen.

I dag stiller flere og flere af os krav om at vide, hvorvidt vores mad, vores tøj, vores bil, vores elektronik og alt det andet er fremstillet

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også