Blodigt kaos i Nicaragua

I marts var det mellemamerikanske land Nicaragua politisk fredeligt med stort investeringspotentiale. - Nu er landet kastet ud i blodigt oprør og ødelagt erhvervsliv, oplever nordjyske Andreas Eriksen, der netop har etableret en oliefabrik i landet.

Nicaragua er pludselig blevet kastet ud i blodigt oprør og ødelagt erhvervsliv, oplyser Andreas Eriksen. Foto: Wikimedia I marts viste Andreas Eriksen rundt på den omfattende oliefabrik, som han netop med en kammerats hjælp havde fået hentet i Kina, genetableret og fået en produktion i gang fra. Fotos: Jørgen P. Jensen Andreas Eriksen viser de to slutprodukter fra ekstraktionen af ris i fabrikken – fedtrigt risolie og risskrå til husdyrfoder. Det frodige tropiske klima giver basis for et stort kvæghold i Nicaragua – både til mælkeproduktion og som kødkvæg – og dermed behov for Latin Olis husdyrfoder. Her sprøjtes malkekøer mod fluer, som lægger æg i kvægets hudfolder. Gade i udkanten af byen Granada hvor de lokale bønder kommer ind og sælger deres landbrugsprodukter.
For fire måneder siden – i marts i år – besøgte Effektivt Landbrug det frodige mellemamerikanske land, Nicaragua, og bragte her i Global Farming 10-12 artikler om det rolige og stabile landbrugsland.
Det var blandt andet artikler om kødkvæg, kaka

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også