Kan traktorerne klare det finske klima, kan de klare sig under alle forhold

Valtras testfolk kører de nye traktorer 800 km nordpå til det barske Lapland. Og i fabrikkens testcenter fryses de ned til minus 40 grader.

Her ses de fleste af de 19 danske landmænd og maskinforhandlere, som i denne uge besøgte Valtras traktorfabrik i den finske by Jyvâskyla. Fotos: Jørgen P. Jensen Ove Gejl Hansen fra Kolding er her i gang med testkørsel af én af de nye Valtra-modeller på fabrikkens område. Effektivt Landbrugs udsendte i gang med testkørsel. De danske landmænd er her i gang med prøvekørsel af udvalgte Valtra-traktorer. Under rundgang på Valtra-fabrikken på vej over i den 230 meter lange samlehal. Frankrig og Tyskland er de store aftagere af Valtra-traktorer. Danmark aftager kun to procent af den årlige Valtra-produktion.

På fabrikken i den finske by Suolahti ligger Valtras udviklingsafdeling, hvor et hold på cirka 100 ingeniører leger med nye traktorløsninger og -modeller.

Opfattelsen ude blandt verdens traktorbrugere skal gerne være, at kan traktorerne holde til det barske, finske klima, så kan de også holde i Danmark og alle andre steder rundt i verden.

Fabrikken tester blandt andet deres nye traktorer ved at køre dem 800 km nordpå til Laplan

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også