bannerPos

Studietur til Brasilien og Argentina

Udsigten over storbyen Rio de Janeiro er imponerende, og byen har udover sin smukke beliggenhed meget andet at byde på.
29-05-2020 21:00

Landbrug, natur og kultur er meget anderledes i Brasilien og Argentina på grund af helt andre klimatiske og politiske betingelser. Nu er der en chance for at opleve det på en studietur fra 18. november til 1. december i år.

Nu er der en chance for at opleve brasiliansk og argentinsk landbrug på en studietur fra 18. november til 1. december i år.

Turen starter for alvor, når vi lander i millionbyen Rio de Janeiro, som blandt andet byder på den verdensberømte Copa Cabana-strand. Vi skal opleve flere af byens største seværdigheder – for eksempel Sukkerbjerget og den berømte Kristus-figur på en bjergtop højt oppe over byens tage.

Ude af byen besøger vi et stort, historisk landbrug, der er nænsomt istandsat og drives økologisk med malkebøfler, græsning og grønsager.

Efter godt to dage i og omkring Rio de Janeiro flyver vi til Foz do Iguazu, hvor vi oplever de storslåede vandfald fra både den brasilianske og argentinske side. Og vi skal ud at sejle på floden i store gummibåde meget tæt på vandfaldene. Vi skal også besøge verdens næststørste vandkraftværk Itaipu.

Fedekvæg og frøavl

Efter de gigantiske oplevelser kører vi videre sydpå i bus, hvor vi undervejs mod Buenos Aires besøger en meget stor teplantage, der dyrker den såkaldte mate, der drikkes af alle argentinere.

Ved ankomsten til Buenos Aires sejler vi en tur i Tigre-deltaet og skal bagefter på en sightseeing til de mest unikke seværdigheder. Et tangoshow er også med, før vi kører ud på pampassen for at besøge farme, en feedlot med opfedning af kvæg, en frøavler og landbrug med forskellige, typiske produktioner.

Som rejseleder deltager tidligere chefredaktør Niels Damsgaard Hansen på hele turen. Han sørger sammen med de lokale guider for oversættelse ved besøgene og er behjælpelig med råd og vejledning fra tilmelding til turen slutter.

Turen koster inklusiv helpension 29.995 kroner med helpension i delt dobbeltværelse. Se det detaljerede program med tilmeldingsblanket på www.rejsogoplev.dk eller ring til Niels Damsgaard Hansen på mobil 51 41 71 58 eller skriv til niels@rejsogoplev.dk.

jpj

Gamle bygninger kræver vedligehold

Selvom landbrugene og de nye staldbygninger bliver større og større, er det vigtigt at bevare de gamle og mindre avlsbygninger som et vidne om landets stolte landbrugstraditioner.

Nyt fodertilskud har ført til friske søer og flere grise

- Når vi får tre grise mere igennem pr. årsso inklusiv de managementmæssige tiltag, så har det værdi. Sådan lyder ordene blandt andet fra en fynsk svineproducent, der i snart et år har tilsat fodertilskuddet EP199 i drægtigheds- og diegivningsperioden.

USDA overrasker prisstærkt

For en gang skyld overrasker det amerikanske landbrugsministerium med en prisstærk WASDE-rapport for blandt andet hvede. Det ser derfor stadig ud til, at hvedeprisen kan gå yderligere op til trods for den igangværende europæiske hvedehøst.

Så er kornhøsten i gang på Sydvestfyn

Som et af de første steder i Danmark tog Henrik Banke og hans far, Jørgen Banke, som tilsammen ejer Ebberup Maskinstation på Sydvestfyn, i dag hul på høst af deres vinterbyg.

Sparker gang i multifunktionel jordfordeling

De første tre projekter med multifunktionel jordfordeling kan nu starte op, efter at Landbrugsstyrelsen har givet tilladelse til tre projekter. I alt forventes det, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

Forudser normal svensk høst

Svenske Lantmännen forudser, at den svenske korn- og oliefrøhøst i år bliver på 6,1 millioner tons, hvilket er på et normalt leje.

Landbruget kræver svar om kloakvandet i Limfjorden

Nu vil landboforeningerne LandboNord, Agri Nord, LandboThy og Landboforeningen Limfjord have klarlagt, hvor mange næringsstoffer, blandt andet kvælstof og fosfor, der er i udledningerne fra kommunerne. Det vil de, efter det er kommet frem, at flere kommuner udleder urenset spildevand direkte i Limfjorden.

Et lille håb om fælles løsninger og intern enighed

På LandboNords generalforsamling, der i år foregik digitalt, lagde formand, Niels Vestergaard Salling, vægt på vigtigheden af fælles løsninger med blandt andre DN, mens der internt i landbruget er brug for fælles fodslag.
Side 1 af 1874 (37477 artikler)Prev1234567187218731874Next