bannerPos

Halmleverandører: Efterafgrødekrav går imod landbrugets klimaindsats

De opskruede krav til etablering af målrettede efterafgrøder vil gøre det vanskeligere at være halmleverandør, påpeger formand for Danske Halmleverandører, Hans Stougaard. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
03-12-2019 07:33
De forøgede krav om etablering af efterafgrøder fra regeringens side vil i sidste ende betyde, at det bliver sværere for danske halmleverandører at leve op til deres leveringskontrakter. Og det kan gå ud over deres indsats for klimaet.

- Jeg vil være så ærlig at sige overfor politikerne, at jeg tvivler på, at de har gjort det af ond vilje. Mon ikke det bare har været en smutter på skrivebordet? Det her er så langt ude, at jeg har svært ved at forestille mig, at det var det, man ville.

Sådan lyder det fra formand for Danske Halmleverandører, Hans Stougaard. Det, der er så langt ude, er ifølge Hans Stougaard, at det foreslåede areal på 38

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Ekstra penge sat af til at opspore jordforureninger, der truer vandmiljøet

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.
Side 1 af 1851 (37013 artikler)Prev1234567184918501851Next