Dyrlæger advarer mod forfangenhed

Højgaard Hesteklinik kører til rigtig mange forfangenheder i øjeblikket. – Og det er alt fra islændere til varmblodsheste, siger de.

De mange dejlige solskinstimer, der har været den seneste lange tid, betyder et meget højt indhold af fruktan i græsset. Heste med stofskiftelidelser som EMS (Equint Metabolisk Syndrom) eller PPID (Pituitary Pars intermedia dysfunktion – tidligere kaldet Cushing’s Syndrom) er i højrisikogruppen, men ifølge dyrlægerne på Højgaard Hesteklinik ser de også mange atypiske tilfælde med yngre, sportstrænede heste, der rammes af forfangenhed

- Vi opfordrer derfor til, at man holder lidt igen med det kraftige græs - introducer gerne ponyen/hesten til græsset gradvist, så den undgår en pludselig ændring i foderet og tildel den gerne stråfoder, inden den lukkes ud på græs, skriver de i et opslag på facebook.

De påpeger endvidere, at forfangenhed efter foling ligeledes kan ramme hopper, hvor efterbyrden ikke afgår på normal vis, og det anbefales derfor, at man kontrollerer, at hoppen efter foling er sluppet af med efterbyrden inden 4-6 timer, og at det hele er kommet med ud.

Læs også