Islandsk fest i Odense

Blafrende maner, pas og tølt var på programmet, da 82 ekvipager deltog i årets World Toelt.

I  weekenden summede Odense Congress Center igen af heste, da årets World Toelt blev afholdt på fynsk grund.

Fyrige hingste, blafrende hår og taktren tølt understregede, at de charmerende islandske heste, havde fundet vej til kongrescentret, hvor 82 ekvipager var tilmeldt.

 

 

Deltog for første gang

Der var deltagelse fra alle de nordiske lande samt Holland og Tyskland. Heriblandt Anne Mariager fra Stihøj ved Glamsbjerg, der skulle deltage for første gang.

- Det er en kæmpe oplevelse. Det giver sus i maven, sagde hun, da vi mødte hende til en snak, lige inden hun og den islandske hest Tindur fra Almindingen skulle på banen for første gang.

Isheste fylder dagen

Anne Mariager (49 år) har redet hele livet, men først kastet sig over de islandske heste for 16 år siden.

- Og nu er jeg blevet grebet af det. Så meget, at det fylder min hverdag, og jeg både underviser og har heste i træning, fortalte hun, der til dagligt driver »Stihøj Isheste«.

 

Dejlig tradition

Blandt tilskuerne mødte avisen Helle Andreasen og hendes veninde Karen Steen, der siden første World Toelt tilbage i 2012, har været faste tilskuere til arrangementet.

- Det er en mulighed for at se gode heste og dygtige ryttere, sagde Helle Andreasen, der selv har islændere hjemme i Kerte.

- Her mødes vi med hele hestenetværket. Det er hyggeligt og en god tradition at komme her hvert år.

Helle Andreasen kunne fortælle, at man »i gamle dage« stod i kø uden for kongrescentret for at få nogle af de bedste pladser i hallen.

- I dag er det lettere at komme til, da tilbuddene er blevet flere. Men det gør stadig World Toelt til en rigtig god begivenhed, vi glæder os til hvert år, lød det samstemmigt.

Læs også