Første maltbyg af meget fin kvalitet med 9,5-10,8 procent i protein

- Og med udbytter på op til 8,0 tons pr. hektar i den første maltbyg på Lolland ser det ud til, at vi endelig får et godt maltbyg-år, lyder det fra Overgaard ved Nakskov.

Den første maltbyg har været ventet med særlig spænding i år efter sidste års problemer med kvaliteten og for høje proteintal.

- Vi har nu fået de første maltbygpartier ind, og analyserne ligger rigtig flot både med protein på mellem 9,5 op til 10,8 procent, god sortering og ingen knækkede eller bugsprængte kerner, fortæller Rasmus Tanciula, salgskonsulent på Overgaards nye afdeling Saunsøga

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs mere om Høst-Tour

»Bondemanden han har altid travlt på sin bondegård«, lyder børnesangen. Og det har landmanden da også - især under høsten. Bliv klar til høst med Effektivt Landbrugs årlige Høst-Tour, hvor vi sætter fokus på vigtige udviklinger og nyheder, du ikke må gå glip af.

Læs mere her

Læs også