bannerPos

Høstfest á la Morten Korch

Joachim Castenschiold og Vibe Castenschiold er klar til at byde til anderledes høstfest på Borreby Gods og Herreborg: Á la Morten Korch.

Henrik Sieben

Journalist
07-08-2018 07:00
Borreby Gods og Herreborg byder alle til stor høstfest med teater, underholdning, spisning, og dans. – Vi glæder os til at indbyde såvel by- som landboere til et unikt show, lyder det fra Joachim Castenschiold.

De fleste kender Morten Korchs univers. Tilsætter man det nogle gode, iørefaldende og for mange genkendelige sange, et godt måltid mad, en sjov totalteateroplevelse og underholdning, en høstpyntet sal, en masse glade mennesker og muligheden for en god svingom, så har man essensen af det nyeste tiltag på Borreby Gods og Herreborg ved Skælskør: Høstfesten – det store Morten Korch Show.
Det er idé- og revymanden, skuespilleren med meget mere, Jan Schou, der sammen med ejeren af Borreby, Joachim Castenschiold, og hans hustru Vibe Castenschiold står bag et helt nyt koncept, hvor der samtidig bydes til høstfest som i de gode gamle dage. En høstfest for de, der kender landbruget indefra, men også for de, der kun kender landbruget fra medierne - eller fra en tur gennem landskabet i tog eller bil.
- Egentlig er det Jans idé, fortæller Joachim Castenschiold, da LandbrugØst møder den teaterglade godsejer på Borreby, der tidligere blandt andet har stået for forestillinger som Baronessen fra benzintanken, De Tre Musketerer, Rædslernes borg, The Sound of Music, Festen, Skatteøen, Jekyll og Hyde, samt Et juleeventyr.
Joachim fortsætter: - i forbindelse med sidste års juleforestilling, Juledrømmen, som også var Jans idé, præsenterede han os for tankerne om at lave noget Morten Korch.
- Jan, Vibe og jeg havde dialog om det, og endte op med denne forestilling, der ligger fint i tråd med vores ønske om at udbrede et større kendskab til landbrug, høst, og at Borreby er andet end teater, men også landbrug, forklarer Joachim, mens Vibe supplerer: - det er ikke alle, der forstår, at landbruget faktisk er grundlaget for Borrebys eksistens. Det vil vi også gerne fortælle om.

Læs meget mere om den spændende opsætning på Borreby i næste udgave af LandbrugØst, der udkommer torsdag den 9. august 2018.

 

Læserbrev: Klima er noget helt andet

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

L&F: Udfordringen bliver kun større

Erhvervspolitisk chef for L&F, Morten Holm Østergaard, mener, at vi skal forberede os på at kæmpe endnu hårdere for arbejdskraften fremover, men at samfundet og regeringen også har et stort ansvar i kampen.

Centrovice-underviser: Landmænd har selv et ansvar

Landmænd kan sagtens gøre mere selv for at få den udenlandske arbejdskraft til at blive, mener ophavskvinde til danskkursus.

Danskkursus motiverer udenlandsk arbejdskraft til at blive i landet

Udenlandsk arbejdskraft er ofte svaret på landbrugets mangel på hænder, men kampen om dem vokser. Derfor tøvede driftsleder Lars Mortensen ikke, da to rumænere på kvæggården i Grindsted spurgte, om de måtte komme på danskkursus. Nu er deres motivation for at blive steget.

Forsøgsstald skal sikre ny viden

Vestjyllands Andel har blandt andet ambitioner om at levere fremtidens svinefoder. Dét svinefoder bliver minutiøst testet og analyseret i en forsøgsstald i Lemvig-området.

Enkornssåning betaler sig kun i teorien

Nu er det teknisk muligt at enkorns-så i praksis. VKST har gennemført en forsøgsserie for at be- eller afkræfte, om der kan opnås økonomiske fordele. Og konklusionen er klar: Der er ingen sparet udsæd, ej heller hævet udbytte.

Berørte landmænd stævner nu staten

Onsdag vil der dumpe en stævning ind ad døren hos Miljø- og Fødevareministeriet. Den nystiftede forening, Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, mener nemlig, at staten har givet kommunerne alt for vide beføjelser til at lave rådighedsindskrænkelser i forhold til grundvandsbeskyttelse overfor landmænd. Ifølge advokat i sagen, Hans Sønderby, bliver det hele endnu mere absurd, da han mener, at landmændenes sprøjtemidler reelt set ikke udgør et problem i dag.

Økolog: Vi kan desværre ikke bare droppe den konventionelle gylle fra i morgen

Bestyrelsesmedlem i Økologisk Landsforening Mads Helms mener, at økologerne er fint på vej til uafhængighed fra at bruge gødning fra konventionel husdyrproduktion. Men det vil tage væsentligt længere tid end forhåbningerne i 2008, hvor man troede det kunne ske i 2022.

God kvalitet i vinterbyggen

Vinterbyggen er af god kvalitet hos svineproducent Svend Gammelgård, der i sidste uge fik høstet sine 61 hektar med afgrøden nær gården ved Haderslev.
Side 1 af 1584 (31677 artikler)Prev1234567158215831584Next