Vårhvede hårdt ramt af tørken

Vårhveden har en fin kvalitet i år, men udbyttet er under det halve af normalen, fortæller driftslederen på Ødemark Gods. Tørken har også bragt græsfrø-udlægget og etableringen af vinterrapsen i fare.

Ødemark Gods er nu færdige med årets høst, efter at have høstet vårhvede de seneste to dage. Fotos: Morten Ipsen Ødemark Gods har tre mand i marken – to til at betjene mejetærskerne – en 35 fods Claas Lexion 770 og en 30 fods Claas Lexion 580 – og én til at køre korn fra med Hawe-sneglevognen på 38 kubikmeter. Vårhvedekernerne snegles her over i en lastbil, som fragter det videre til en Danish Agro-afdeling.

Torben Sørensen, der er driftsleder på Ødemark Gods, Munke Bjergby ved Sorø, kan konstatere, at tørken er så hård, at den i nogle marker har kostet mere i udbytte, end mejetærskeren har høstet.

- Det er klart, at der ikke er nogen af os, der har oplevet sådan noget her før, og det kommer vi heller ikke til igen. Det korte af det lange er, at denne høst bare skal glemmes så hurtigt som muligt, og så s

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også