Fransk højesteret dropper forbud mod »kødlignende« navne til planteprodukter

Frankrigs højeste administrative domstol har suspenderet regeringens planer om at forbyde plantebaserede fødevareproducenter at bruge »kødlignende« navne til deres produkter, skriver Fleischwirtschaft.de.

Et kommende forbud mod at kalde veganske produkter kødlignende navne, som efter planen skulle træde i kraft den 1. oktober i Frankrig, er blevet stoppet af den franske højesteret.

Det skriver mediet Fleischwirtschaft.de.

Forbuddet skulle træde i kraft efter en lang kampagne fra fransk kødindustri og landbrugsgrupper om, at man skulle regulere navngivningen af ​​kødfrie produkter.

Onsdag i sidste uge besluttede retten, at navne såsom carpaccio, dumpling, lardon og pølse udelukkende for kødprodukter, idet den accepterede bekymringer over lovgivningens hastighed og omfang, ifølge AFP.

I oktober 2020 afviste Europa-Parlamentet at forbyde brugen af ​​termer af animalsk oprindelse for planteprodukter - undtagen når det gælder ord som »yoghurt«, »fløde« eller »ost«, som anvendes på produkter uden animalsk mælk.

Med offentliggørelsen af ​​sit dekret i juni blev Frankrig det eneste land i EU, der gik imod denne beslutning, men det er altså blevet overrulet af fransk højesteret.

Læs også