Landboforening i dialog om ny kabelforbindelse

22 landmænd var i sidste uge samlet hos Djursland Landboforening til informationsmøde for at høre mere om den nye kabelforbindelse, som Netselskabet N1 vil etablere mellem Moselund og Holbæk på Djursland, fordi den nye solcellepark ved Estruplund skal tilsluttes det eksisterende elnet.

Djursland Landboforening er i dialog med Geopartner, som står for forhandlingerne om anlæg af kablerne, og som står for at kontakte lodsejerne og undersøge muligheder for at indgå aftaler. Geopartner er efter mødet blevet gjort bekendt med lodsejernes usikkerhed overfor anlægget, og også det uhensigtsmæssige dilemma, som lodsejerne står overfor som naboer, hvis den ene indgår en aftale om kablerne, og naboen omvendt ikke ønsker anlægget. F.eks. er der usikkerhed overfor anlæggets påvirkning på ejendomme med besætninger, eller hvor kablerne løber tæt på boliger, skriver Djursland Landboforening i en pressemeddelelse.

Formanden for Djursland Landboforening, Hans Gæmelke, deltog også på mødet, og han er også selv en af de berørte lodsejere.

- Jeg synes, at det var et rigtig godt og vigtigt møde, hvor der kom mange ting frem, som vi kan arbejde videre med. Der er ingen tvivl om, at de kabler skal graves ned, men vi skal bare have klarhed over hele projektet og have lavet de bedste aftaler for os lodsejere. Jeg tror på, at det, i situationer som disse, er langt bedre, at vi løfter i flok og står sammen, lyder det fra Hans Gæmelke.

Læs også