Rikke fik en Porsche i fødselsdagsgave

En rød Porsche. Det var, hvad Rikke Tegen blev overrasket med, da hun i foråret fyldte 30 år.

- Min far syntes, at det kunne være sjovt at sige, at jeg fik en Porsche i 30 års fødselsdagsgave. Så det overraskede han mig med her i foråret.

Rikke Tegen, datter af smedemester Anders Tegen, Øster Hæsinge Smedie, viser stolt sin gennemrenoverede Porsche, der er sat frem til skue i forbindelse med årets høstdag i Motor- og Veterantraktorklubben Fyn.

Kræset for detaljerne

- Jeg har overhovedet ikke vidst noget, selvom min far og Gunnar Larsen (næstformand i Motor- og Veterantraktorklubben Fyn, red.) har arbejdet på den i lang tid på værkstedet. De har virkelig kræset for detaljerne, fortæller Rikke Tegen, der ellers normalt ikke kører traktor.

Historien lyder imidlertid, at denne Porsche er den allerførste traktor, som Rikke sad på, da hun var barn.

- Jeg og min kæreste har netop overtaget en mindre landejendom ved Ringe. Det er da meningen, at vi skal bruge den til for eksempel at køre lidt haveaffald og lignende, fortæller Rikke Tegen, der påpeger, at der er monteret kugletræk på traktoren.

En helt særlig traktor

Foreløbigt bliver Porschen, der er en årgang 1958, dog på smedens værksted. Ifølge flere medlemmer af Motor- og Veterantraktorklubben Fyn, er veterantraktorerne generelt kommet i høj kurs, så forsikringen skal være på plads.

- Jeg er begyndt at blive klar over, hvor særlig denne Porsche er. Den har også været med på Det Fynske Dyrskue, hvor Gunnar Larsen var så sød at tage den med hjem hver aften.

Selvom Rikke Tegen skal have Porschen med til sit nye hjem, bliver det ikke sidste gang, at traktoren bliver vist frem.

- De andre får selvfølgelig lov at have den med til dyrskuer og ved andre arrangementer, siger hun.

Læs også