Svineproducent får bøde for ulovligt ukrudtsmiddel og flere strakspåbud

JP Vejle har fået aktindsigt i en række afgørelser fra Arbejdstilsynet og i dombogen for en retssag, der kørte mod en svineproducent i sidste uge.

Svineproducenten fik en bøde på 10.000 kroner, efter at Retten i Kolding i sidste uge idømte ham for at have været i besiddelse af 3,5 liter Trimaxx- og Talius-ukrudtsmiddel, som ifølge Miljøstyrelsen er forbudt i Danmark og »fremkaldte fare for menneskers eller husdyrs liv eller sundhed, ligesom der blev fremkaldt fare for skade på miljøet«, skriver JP Vejle.

Midlerne var købt på et tidspunkt, hvor de fortsat var lovlige i Danmark, og svineproducenten påpegede overfor retten, at der i dag findes midler, der på nær etiketten er »tilnærmelsesvis ens«. Det tillagde Retten i Kolding dog »ikke nogen videre betydning«. 

Landmanden fik desuden påbud under et besøg fra Arbejdstilsynet den 6. december 2022. Her fandt tilsynet en knap halvanden meter dyb korngrav uden afdækning med jernbjælker i bunden, som ifølge tilsynet er »forbundet med betydelig fare«, skriver mediet.

Under besøget blev Arbejdstilsynet også opmærksom på, at landmanden, Knud Rasmussen, ikke havde fået opdateret sin virksomheds APV-rapport siden 2016, hvilket han også modtog et påbud om.

Læs også