Træningsstævne skal øge interessen for pløjesporten

Alle er velkommen til at deltage i Sjællands Fællespløjning ved Kirke Såby sidst i august.

Arkivfoto

Dansk Veteran Traktor Klub og LandboUngdom holder i slutningen af august – fredag den 25. og lørdag den 26. – træningsstævne på Sjælland, og arrangørerne håber, at det kan være med til at øge interessen for pløjesporten.

Har man en traktor og en plov og gerne vil prøve det, så er der altså en oplagt mulighed for det til det sjællandske stævne, der foregår øst for Kirke Såby på Midtsjælland.

Hver deltager vil få et stykke jord at træne på, som skal pløjes færdig. Under træningen vil kapaciteter inden for konkurrencepløjning desuden give gode råd.

- Der kommer tidligere Danmarks- og Europamestre fra Jylland og giver en hånd med. Det må da være guld værd, siger Per Jørgensen, der er medlem af Dansk Veteran Traktor Klub (DVTK), EPA-repræsentant i LandboUngdom og som sammen med Uffe Mortensen, Jens Eghøj, Kirke Såby, og Jacob Stavnskær fra Stavnskær Maskinstation og Landbo Ungdom arrangerer stævnet.

Der kommer tidligere Danmarks- og Europamestre fra Jylland og giver en hånd med. Det må da være guld værd

Per Jørgensen, Dansk Veteran Traktor Klub

Udtagelsesstævne til DM

Der vil være fællesspisning fredag aften, hvor to erfarne dommere også vil give en gennemgang af de pløjede stykker.

Lørdag er det så konkurrencedag, og for medlemmer af DVTK Øst er stævnet endvidere udtagelsesstævne til Danmarksmesterskaberne.

Stævnet er for alle klubber og privatpersoner, og det koster blot 100 kroner at deltage. Og godt det dobbelte hvis man også ønsker at deltage i fællestræningen om fredagen. Prisen er fællesspisning er således 120 kroner pr. person.

Der er faktisk også mulighed for international deltagelse. Per Jørgensen oplyser nemlig, at der er sendt invitationer afsted til både norske, svenske og finske pløjere. Det kan måske ende med et nordisk samarbejde og et skandinavisk mesterskab.

Kubota er sponsor for stævnet, og der vil endvidere være repræsentanter til stede med traktorer, man kan prøve, ligesom der også vil være mulighed for at hilse på hestepløjere, der vil pløje om lørdagen.

Tilmelding til pløjestævnet skal ske på enten mail på følgende adresse: c_cruse@live.dk eller til Uffe Mortensen på telefon 25613380.

Læs også