bannerPos

Japanere skal lære om landbrug i Ringkøbing-Skjern

I år deltager 24 studerende og seks professorer fra Hokkaido University og Aarhus Universitet. Sommeruniversitetet er foreløbig aftalt til at foregå i fem år.

Redaktionen

25-06-2019 22:10

Specialiseret fødevareproduktion, energioptimering og naturbeskyttelse er på programmet, når 24 studerende i denne uge er på sommeruniversitet i Ringkøbing-Skjern Kommune. Kommunen er sammen med Innovest for tredje år i træk værter for Aarhus Universitet (AU) og japanske Hokkaido University (HU), som først på ugen rykkede ind med sommerforelæsninger og praktisk indblik til en gruppe japanske universitetsstuderende fra landbrugsfag. Baggrunden er den højtspecialiserede viden om fødevareproduktion, grønne energiløsninger, klimatilpasning og naturbeskyttelse, der findes i området.

- Fødevareproduktion er en væsentlig del af vores kulturhistorie og selvforståelse her i området. Vi har generationers nedarvet viden og en fornemmelse for driften koblet med et udsyn der gør, at vi hele tiden indarbejder den nyeste viden i produktionen, siger Lise Juhl Hansen, formand for Videnudvalget i kommunen. Hun bød mandag morgen de udenlandske studerende velkommen i Innovests Auditorium.

Ture i felten går blandt andet til lokale landbrug, Viftrup Biogas og Spjald Fjernvarme, til Aquatarium og til forskningscenteret i Foulum. Herudover er der indlagt en tur til Vesterhavet.

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland
Side 1 af 1612 (32225 artikler)Prev1234567161016111612Next