Jim Lyngvild: Livet er at skabe II

Jim er fra Albertslund og Morten fra Holstebro, og de ville gerne lidt ud på landet og så endte de i en vikingeborg tæt på Korinth på Sydfyn

Værner om det lokale

Og selvom de nu er flyttet en halv times kørsel østpå, værner Jim Lyngvild stadig om det lokale. 

- Vi vil meget gerne handle i den lokale brugs og nyder at være en del af et lille samfund, hvor man er meget tættere på naboerne, selvom de fysisk er meget længere væk, end man er i byerne.

- Og så nyder vi selvfølgelig det maleri, vi hver dag står op til i form af den smukkeste natur lige uden for døren.

- Jeg har krudt i røven, så med det her sted kan jeg holde vægtskålen i balance. Jeg skal have pølserne nede i mulden for at få den ro og den tid, der er nødvendig for os alle sammen.

- Og så er det jo umuligt at blive stresset på det her sted, tilføjer Morten Paulsen, der lige kommer forbi for at snuppe endnu en kop kaffe, inden han igen sætter sig på kontoret for at passet sit job som direktør for Raunsborg Nordic.

- Vi nyder det hver dag, og det er en fornøjelse at kunne invitere både venner og forretningsforbindelser herned. I den store sal har vi plads til 80 spisende mennesker, så også på den måde giver det god mening at bo her. Vi kan jo have en hel delegation på besøg.

- Og det, at venner bliver her og overnatter, er vidunderligt. Vi nyder meget, at de synes, der er for langt hjem til, at de kan køre samme dag, siger Jim Lyngvild og slår et slag for, at man følger sit hjerte, og gøre det man er god til. 

- Man skal være ærlig og turde gå derud, hvor isen knager bare en lille smule. Det er dér, adrenalinen pumper, og du føler dig i live. Jeg trives i stor stil med det utrygge.

- Og så elsker jeg at skabe. Jeg er fløjtende ligeglad med penge og berømmelse. Livet handler for mig om at skabe. Så er jeg glad og i live.

Bilen som kontor

Til spørgsmålet om hvorvidt der ikke er udfordringer forbundet med at bo så langt fra motorvej og større byer, svarer Jim Lyngvild.

- Tid er relativt. Jeg nyder at skulle køre et par timer, inden jeg når København. Har jeg været til møder, er bilen et fantastisk sted til at evaluere, hvad jeg har oplevet, samle op på ideer og få input til nye projekter. Jeg drøner jo forbi så meget skøn natur, flotte bygninger og interessante samfund tværs over hele Danmark. Det kan da kun inspirere.

Derudover benytter jeg også bilen som mit kontor, forstået på den måde, at jeg sagtens kan klare nogle telefonsamtaler, mens jeg er på vej fra et sted til et andet.

- Så nej, der findes i hvert fald ikke udfordringer, der ikke kan løses og vendes til noget positivt. Den energi og glæde, det giver mig at bo her ude, hvor der er ro og skøn natur at færdes i og se på, det opvejer langt den smule mere besvær, det giver, at skulle fragte sig selv til lufthavnen eller en af de større byer. Og når vi først er hjemme, så har vi slet ikke længere behov for eller lyst til at gå i biografen eller ud og spise. Så nyder vi det bare her, slutter Jim Lyngvild.

Godt selskab

Og ved I hvad? Jeg tror ham. Tror på, at det er det kunstneriske, der driver ham. Tror på, at det ikke er et mål om berømmelse eller »15 minutes of fame«, der gang på gang får ham til tasterne eller til at poste opslag på facebook. 
Indrømmet, det troede jeg, da jeg dér - lidt i otte - den solbeskinnede vintermorgen holdt foran Ravnsborg for første gang. Men blot en formiddag i selskab med Jim og resten af familien, der huser Ravnsborg, gør, at der er kommet meget mere substans på. 

Han er virkelig en skaber med en kreativ sprudlende åre, om det så drejer sig om tøj, cremer eller øl. Han vil det godt for os alle sammen og forsøger at få i tale, at det blandt andet er ved, at vi lever vores drømme ud, tør lidt mere, forener os med hvem vi er, og accepterer andre, som de er. Ikke lader os styre af angst for det fremmed, men godt kan holde fast i vore traditioner og værdier, uden at se skævt til dem, der har andre traditioner og værdier, eller for den sags skyld tage ved lære af, hvad de har at sige. 

Jeg kan lide ham, ham Jim Lyngvild, og det tænker jeg, at der er mange af jer andre, der også vil komme til, hvis I giver jeg tid til at høre på, hvad det egentlig er, han siger. Pak fordommene væk og slå ørerne ud. Og kom så i gang med at nyde det liv, I er blevet givet. Nyd, at det går jer, lige som I havde håbet, eller få gang i drømmen og spring derud, hvor isen knager bare en lille smule. Der møder I måske Jim Lyngvild, og så er I i godt selskab.

Læs også