bannerPos

Daka lancerer specialgødning til juletræer

Daka har i samarbejde med konsulenter fra brancheforeningen Danske Juletræer og juletræsproducenter nu udviklet en specialgødning, som gør det nemt både at udbringe organisk og mineralsk gødning på én gang.
10-08-2020 12:20

Gødningsprodukterne forhandlet af Daka under navnet Øgro har alle hidtil været 100 procent organiske.

Nu har Daka udviklet blandingsproduktet ØgroTree 11-2-4 med magnesium og svovl. ØgroTree er et semiorganisk produkt, der kombinerer det bedste fra organisk og mineralsk gødning.

Øgro-gødning anvendes primært i økologien, men har igennem godt fire år også været brugt i dansk juletræsproduktion.

Andre gødningsbehov

Juletræsproducenter har dog lidt andre gødningsbehov end de økologiske planteavlere. Derfor har Daka i samarbejde med konsulenter fra brancheforeningen Danske Juletræer og juletræsproducenter nu udviklet en specialgødning, som gør det nemt både at udbringe organisk og mineralsk gødning på én gang.

Øgro Tree er 54 % organisk og 46 % mineralsk. Den organisk del er som de øvrige Øgro-produkter baseret på kødbenmel, mens den mineralske del byder på magnesium, svovl og kvælstof.

Gødningen er NPK 11-2-4 + 3,3% Mg og 3,9 S, men adskiller sig fra andre semiorganiske gødninger ved at have en stor andel af det organiske N. 5,4 N. De 11 N kommer fra den organiske del af gødningen, og er derfor let optagelig gødning, som ifølge Daka giver sund vækst både over og under jorden. Derudover er produktet ikke tilsat urea eller svovlsur ammoniak både ud fra en faglig vurdering samt for at leve op til gældende lovgivning omkring udbringning disse.

Øgro er en serie af danske gødningsprodukter og jordforbedringsmidler baseret på kødbenmel og børstemel.

aldo

Forlæng tilladelser til produktion i særlige tilfælde

Det skal være muligt at forlænge produktionstilladelser, så producenter under ekstraordinære omstændigheder kan lukke ned for produktion uden at skulle risikere, at de ikke kan åbne for den igen, når tiderne bliver bedre, mener miljøudvalgsformanden i LandboNord.

Blå blok indkalder til samråd om minivådområder

Det går alt for langsomt med at få godkendt ansøgninger om minivådområder, mener blå blok, der nu kalder fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd.

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.
Side 1 af 1933 (38648 artikler)Prev1234567193119321933Next