bannerPos

- For en gang skyld er vi fremme i skoene

- Det er ikke et diktat fra Christiansborg, det her. Det kommer fra os selv. Og det er fint, at vi har DN med os her, siger Torben C. Lei, svineproducent fra Sønderborgegnen.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
08-02-2019 17:00

Landmand og svineproducent Torben C. Lei fra Snogbæk ved Sønderborg er glad for det fælles udspil, som L&F og DN er kommet med. Også selvom han må erkende, at det næppe bliver aktuelt for ham selv.

- Jeg har ikke jord, der ikke er værd at dyrke, eller som der ikke kan køres på. Men hvis jeg havde sådanne lavbundsarealer, ville jeg være med i det her, hvis der da kan findes finansiering.

- Det er rigtigt glæ

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next