To stærke landbrugsaktører går sammen om klimaværktøj

Seges Innovation og Innovationscenter for Økologisk Landbrug har indgået en samarbejdsaftale for at sikre en fortsat udvikling af klimaværktøjet ESGreenTool på tværs af økologisk og konventionel produktion, skriver aktørerne i en pressemeddelelse.

Som landmand kan man bruge værktøjet til at beregne klimaaftrykket fra sin egen bedrift og se effekten af handlinger og tiltag, der kan reducere bedriftens klimaaftryk. Værktøjet er nemlig baseret på data og virkemidler, der kan beregne effekten af både nuværende og kommende tiltag.

I første omgang har samarbejdet fokus på de moduler, der kan beregne klimaaftryk og udgive rapporter, men samarbejdet drejer sig om mere end det.

- Vi vil i fællesskab fokusere på at udvikle værktøjet, så det bliver en helhedsvurdering af, hvor bæredygtig produktionen er på den enkelte bedrift, så alle landmandens indsatser tæller med i vurderingen. Det betyder, at faktorer som biodiversitet, governance, dyrevelfærd og social ansvarlighed på bedrifterne også på sigt skal tælle med i beregningen. Sammen vil vi arbejde for et stærkt og forbedret datagrundlag, så værktøjet kan lave korrekte beregninger på tværs af de forskellige produktionssystemer, både inden for økologisk og konventionelt landbrug, forklarer Kirsten Holst, der er direktør for Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

Læs også