Oplev Grønland på unik studietur

Fåreavlerne i Grønland påstår, at de laver verdens mest velsmagende lammekød, og måske har de ret? I hvert fald er der nu mulighed for selv at smage det på en unik studietur 8.-20. juni. Den går fra Qaqortoq i syd til Ilulissat i nord med masser af storslået natur undervejs.

På Grønland kan man hurtigt komme til at føle sig lidt lille i den overvældende natur. Landskaberne på de gode dage synes næsten at række uendeligt mod horisonten, når man bevæger sig i dem – enten til fods, i køretøj, på skib eller med fly/helikopter.

Naturen er så fascinerende, at man allerede på hjemrejsen har stor lyst til at vende rundt for at suge endnu mere til sig. Også fordi det hele ændrer sig hele tiden med vejr og årstid. Naturens kræfter råder på verdens største ø.

Med til at gøre Grønland helt unik er selvfølgelig også indlandsisens enorme udstrækning og dybde - over tre kilometer dyb sine steder og et areal på 1,7 millioner kvadratkilometer. Danmark er til sammenligning knapt 40 gange mindre.

På denne studietur op langs vestkysten kommer vi til at få en stærk fornemmelse for, hvad Grønland er i størrelse, og hvordan livsvilkårene er ud fra disse naturgivne forhold.

Det hele med erfarne Peter Hersted som rejseleder lige fra Københavns Lufthavn, til vi er tilbage igen.

Med fly, 4-hjulstræk og skib

Første gang, man besøger Grønland, bliver man temmelig overrasket over, at der er så få veje. Man kører ikke bare i bil eller bus eller med tog fra by til by for at besøge venner og familie.

For byerne har kun vejnet inden for byskiltene og så nogle få kilometer ud i landskabet. Derfra må man gå, køre snescooter, hundeslæde eller sejle videre frem mod næste by.

Med andre ord skal vi på denne tur også benytte fly, 4-hjulstrukne køretøjer og skibe for at komme på langs af et stykke af Grønlands vestkyst – nemlig fra Qaqortoq i syd til Ilulissat i nord.

Se videoer om studieturen og Grønland

Alle interesserede kan under »Grønland« på www.rejsogoplev.dk se to videoer, som introducer den overvældende oplevelse, det er at besøge Grønland.

I prisen på 39.950 kroner for turen i delt dobbeltværelse er der helpension bortset fra enkelte frokoster, og alle entreer, m.v., i programmet er inkluderet. Så det er kun drikkevarer og lommepenge, man selv skal betale.

Det er nemt at tilmelde sig via hjemmesiden www.rejsogoplev.dk eller send mail til Niels Damsgaard Hansen på niels@rejsogoplev.dk.

Læs også