EM skal give tilskuerboost

Arrangørerne bag DM og EM i pløjning stiler mod at trække 3.000-4.000 gæster til pløjefelterne på Salling. Det er over dobbelt så mange, som der har været til de seneste års DM-stævner.

Der er plads til både pløjenørderne og de knapt så pløjeinteresserede ved DM og EM. Foto: Tenna Bang

Mindst en fordobling i forhold til de seneste års DM i pløjning. Mindre kan ikke gøre det, når formanden for styregruppen for DM og EM i pløjning, Nicklas Rokkjær Jensen, sætter barren for arrangørernes tilskuerforventninger.

Pløjekonkurrencerne løber i år af stablen hos Mariesminde Landbrug i Jebjerg på Salling den 20. og 21. oktober. Nærmere bestemt på Roslevvej 20, 7870 Roslev.

- Hvis bare vejret holder tørt, regner vi med, at der kommer 3.000-4.000 gæster, fortæller formanden.

Hovedårsagen til de høje forventninger er ifølge Nicklas Rokkjær Jensen, at man i år har fået et EM oven i hatten på den sædvanlige DM-konkurrence.

Maskiner, hoppeborge og foodtrucks

Styregruppen bag stævnet har dog også lagt sig i selen for at trække de måske knap så pløjeinteresserede til pløjefelterne i Jebjerg.

- Det skulle gerne blive et arrangement, der trækker mange mennesker fra lokalområdet til. Både de, der virkelig går op i pløjning og landbrug, men også de, der arbejder på kontor inde i Skive, fastslår Nicklas Rokkjær Jensen.

Til børnene er der hoppeborge, mens 4H også stiller op til arrangementet.

Desuden er der blevet stablet en maskinudstilling på benene, hvor flere af stævnets sponsorere tropper op med maskineri. Heriblandt hovedsponsoren Vinderup Maskiner.

- Vi er ikke gået efter at gøre det til et dyrskue, men der bliver alligevel et virvar af forskellige maskiner at se på. Det håber vi også kan vække interesse, siger Nicklas Rokkjær Jensen, der desuden har tænkt sig at byde på en større kulinarisk oplevelse, end man får ved et gennemsnitligt pløjemesterskab.

- Normalt er LandboUngdom kendt for at sælge pølser og fadøl, men til DM og EM har vi indgået et samarbejde med cateringfirmaet TKC Mad, der stiller med foodtrucks, og et noget større udvalg end vi selv plejer at byde på. Der er burger, pizza, flæskestegssandwich med mere, fortæller han.

- At vi har fået et cateringfirma til at stå for maden skulle også gerne frigøre nogle hænder til de mange andre opgaver, der er i forbindelse med sådan et mesterskab, siger formanden, der udover de 50 bestyrelsesmedlemmer fra de fem lokalforeninger under LandboUngdom Region Viborg gerne skulle have mindst 40 frivillige medlemmer i sving under mesterskaberne.

Perfekt beliggenhed

At pløjemesterskaberne i år ligger en uge tidligere end sædvanligt, og dermed i skolernes efterårsferie, passer med, at deltagerne kan blive indkvarteret på Salling Efterskole, der ligger lige op markerne, hvor konkurrencen foregår.

Nicklas Rokkjær Jensen frygter ikke, at placeringen i efterårsferien kommer til at gå ud over de store forventninger til antallet af besøgende.

- De, der er på Grand Canaria, kan selvfølgelig ikke komme, men det er heller ikke, dem, der er vores hovedmålgruppe. Derfor tror jeg ikke, det får den store indflydelse på, hvor mange der kommer. Til gengæld er det en stor fordel i forhold til logistikken, at vi kan bruge efterskolens faciliteter til indkvartering, siger formanden, der generelt glæder sig over forholdene omkring pløjefelterne.

- Pløjearealerne ligger dejlig samlet, og vi skal ikke over nogen vej for at komme fra det ene sted til det andet. Og pløjefesten lørdag aften bliver holdt kun 300 meter derfra. Det kunne ikke ligge meget bedre, konstaterer formanden, der også har ros for beliggenheden fra de belgiske repræsentanter fra European Ploughing Federation, som står bag europamesterskaberne.

Udover DM og EM byder fredagen også på Skole-DM i pløjning og Farmer Olympics for grundsforløbselever fra landbrugsskolerne, mens der lørdag dystes om DM for veteranplove og traktorer.

DM og EM i pløjning

Fredag den 20. og lørdag den 21. oktober 2023

Roslevvej 20, 7870 Roslev

Læs også